Gündem

BBP ‘Cumhur’ İttifakında

Abone Ol

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ile AK Parti Genel Merkezi’nden bir araya gelen Parti Sözcüsü Mahir Ünal, BBP’nin AK Parti listelerinden seçime gireceğini söyledi.

“BU İTTİFAKIN LİDERİ SAYIN ERDOĞAN’DIR”

AK Parti Sözcüsü Ünal, açıklamasında şunları kaydetti:

“İttifakların ve mutabakatların önünü yasal düzenlemelerle açtık. Hüllet yapılmasın, millet iradesi üzerinden pazarlıklar yapılmasın. Bu süreç gösterdi ki hem cumhurbaşkanı adayı gösterme sürecinde hem sonra bazı siyasi partiler alışkanlıklarını ortaya koydukları pespayelik ortada. Milletin gözü önünde cereyan etmeyen ittifaklar masa başı pazarlık olarak okunur. Millet iradesi üzerinden yapılan pazarlıkları siyasi ahlakın parçası olarak görmüyoruz. Cumhur İttifakı bu milletin temsilcisidir ve lideri milletin adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bizde pazarlık olmaz istişare olur. İstişare ile kararlarımızı verdik.”

“BİZ KENDİ İTTİFAKLARIMIZI OLUŞTURUYORUZ”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı çalışmaları hakkında konuşan Ünal, “Biz şu anda kendi ittifaklarımızı oluşturuyoruz. Seçime yönelik hazırlıklarımızı yapıyoruz. Son 15 günde ana muhalefet kanadında olup bitenler, cumhurbaşkanlığı adayı gösterme, milletvekili gönderme… Türkiye’nin gündemini ve siyasetini rehin almaya hakları yok. Bizim sorumluluklarımız var, Türkiye’ye dair hayallerimiz var. Biz bunlarla ilgiliyiz.” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli’nin 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adaylığında FETÖ uyarısı hakkında konuşan Ünal “Bu konuda Sayın Bahçeli’nin hassasiyetine katılıyoruz.” dedi.

“SEÇİME AK PARTİ LİSTELERİNDEN GİRECEĞİZ”

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Seçime AK Parti listesinden gireceğiz” dedi.

Tunç, “Kurullarımız AK Parti listelerinden seçime girme kararı verdi. Biz de bu kararı AK Parti’ye ilettik. Uygun karşıladılar, seçime AK Parti listelerinden gireceğiz.” ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli’den 100 bin imza için ‘FETÖ’ uyarısı2018 cumhurbaşkanlığı ve genel seçimi