Dünya

BBC'den bombalanan Cebaliye kampı hakkında skandal ifadeler! Utanmadan İsrail'i korudular!

İsrail'in Gazze soykırımı 27 gündür devam ediyor. Tamamen yerleşim yerlerini bombalamaya odaklanan İsrail, en büyük desteğini Batı medyasından alıyor. İsrail'i savunmak için kirli bir algı operasyonu yürüten Batı medyası, katliamı örtbas etmek için büyük çaba sarfediyor. Daha önce de kullandığı haber dile nedeniyle infial yaratan BBC, İsrail'in bombaladığı Cibaliye kampı için de skandal ifadelere imza attı.

Abone Ol

İsrail Gazze'de başlattığı soykırıma 27 gündür ara vermiyor. Tüm çağrılara kulak tıkayan İsrail, Gazze'de yerleşim yerlerini tamamen ortadan kaldırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. 9 bine yakın Filistinli sivili gözünü kırpmadan katleden İsrail, özellikle sivilleri hedef aldığını açık açık söyledi.

CİBALİYE'DE SİVİLLER BİLE İSTEYE KATLEDİLDİ

Batı'nın da desteğiyle hiçbir çekincesi olmadan soykırımına devam eden İsrail, işlediği cinayetlerde en büyük desteğini Batı medyasından alıyor. İsrail'in işlediği insanlık ve savaş suçlarını büyük bir çabayla gizlemeye çalışan Batılı kaynaklar birbiri ardına skandallara imza atıyor.

Saldırıların başladığı ilk günlerde haberlerinde kullandığı ikiyüzlü dille infial yaratan BBC, bir kez daha akılalmaz bir habere imza attı. İsrail geçtiğimiz gün Gazze'de bulunan Cibaliye Mülteci Kampı'nı hedef almıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Facebook sayfasından yazılı açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Cibaliye katliamında şehit, yaralı ve kayıp sayısı 1000." ifadelerini kullanmıştı.

ÖLÜ SAYISI AKILALMAZ BOYUTTA

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği ikinci bombardımanda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirilmişti. Sivil savunma ekipleri ve bölge sakinleri, arama kurtarma çalışması başlatmıştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının açıklamasında, İsrail savaş uçaklarının saldırısında ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiği ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi'nin tamamen yerle bir olduğu belirtilmişti.