Savunma Sanayi

Bayraktar TB3 SİHA, TCG Anadolu'yla buluşuyor

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA'nın TCG Anadolu gemisinde denemelerine başlayacağını açıkladı.

Abone Ol

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA'nın TCG Anadolu gemisinde yapılacak denemelerine başlayacağını duyurdu. Bayraktar, TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması’na katılarak, etkinlik ve gelecek projeleri hakkında bilgi verdi.

TEKNOFEST'in bu yılki organizasyonunun çok başarılı olduğunu belirten Bayraktar, 25 farklı yarışmanın yapıldığı etkinlikte, gençlerin yüksek teknolojili projelere imza attığını vurguladı. Bayraktar, "Tuz Gölü Hisar Atış Alanı, ülkemizin gençlerinin hayallerini yükselttiği bir yer. Bu alan bizi çok etkiliyor ve TEKNOFEST, ülkemizin Milli Uzay Programı ve hava savunma sistemleri üzerine çalışan bir nesil yetiştiriyor. 2-6 Ekim’de TEKNOFEST Adana’da düzenlenecek ve tüm ülkemizi bu etkinliğe davet ediyoruz," dedi.

Selçuk Bayraktar, gençlerin artık dünyaya damgasını vuracak markaları inşa edebileceğini ve teknolojileri geliştirebileceğini belirtti. Üniversite yıllarında mühendislerin en büyük hayalinin yabancı firmalarda çalışmak olduğunu anımsatan Bayraktar, şimdi gençlerin büyük hedeflerle donatıldığını söyledi.

Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA’nın geliştirme sürecinin devam ettiğini ve yakında TCG Anadolu gemisinde denemelere başlanacağını açıkladı. Ayrıca, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın üretim aşamasının hızlandırıldığını da belirtti. Baykar, savunma sanayisindeki projeleriyle dünya çapında ilgi çekmeye devam ediyor.