Gündem

Baykar’ın inşa ettiği deprem konutlarında yaşam başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’ın Antakya ilçesinde, Baykar tarafından inşa edilen deprem konutlarında hayat başladı. 19 blok ve 352 konuttan oluşan projede, hak sahipleri evlerine yerleşmeye başladı.

Abone Ol

Deprem sonrası bölgenin yeniden inşasında devletin öncülüğünde birçok hayırsever vatandaş ve şirket destek vermişti. Bu kapsamda teknoloji devi Baykar, Antakya'nın Gülderen Mahallesi'nde başlattığı konut projesini tamamladı.

"Yeni Evimiz Sayesinde Kışları Sıcak ve Rahat Olacak"

Yeni evlerine taşınan ilk ailelerden olan Erkan Uysal, depremde yaşadıkları zorlukları dile getirerek şunları söyledi:

"6 Şubat depreminden biz de etkilendik ve yakınlarımızı kaybettik. Devletimiz ve yetkililer Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için yoğun çalıştı. Konteynerde yaşıyordum, ancak Baykar tarafından inşa edilen konutlardan birini çekilişle kazandık. Evimiz çok güzel, kışları sıcak ve rahat geçireceğiz."

"Evlerin Sağlam Olduğuna İnanıyoruz, Güven İçindeyiz"

Ev sahibi Tuğba Uysal ise, yeni mutfağında yöresel yemekler yapabildiğini belirterek:

"Bu konut gayet kullanışlı ve 3 çocuğumuzla bize yeterli geliyor. Yapım aşamasını birebir gördüğümüz için evlerin sağlam olduğuna inanıyoruz. Kendimizi güvende hissediyoruz. BAYKAR grubuna teşekkür ederiz."

Deprem bölgesinde inşa edilen bu konutlar, afetzedeler için güvenli ve huzurlu bir yaşam alanı sunarken, bölgenin yeniden ayağa kalkmasında önemli bir adım olarak görülüyor.