Yerel Haber

Batman'da tüccara kızan çiftçi, ürününü lösemili çocuklar için bağışladı

Gercüş ilçesi Kayapınar beldesinde çiftçilik yapan Mehmet Şehmus Tatlı, ürettiği kavunlara 5 lira teklif edip, 17 liraya satan tüccarlara kızınca, ürünleri LÖSEV'e bağış için ucuza sattı.

Abone Ol

Batman'ın Gercüş ilçesinde çiftçilik yapan 64 yaşındaki Mehmet Şehmus Tatlı, 20 dönümlük tarlasına ektiği kavunların piyasa fiyatı 17 lira iken, üretim maliyetinin altında 5 lira teklif alınca sinirlenerek ilk ürünlerini vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

İkinci hasadında ise sosyal medya aracılığıyla ‘Gönlünüzden ne koparsa verin, topladığımız miktarı aile olarak biz de ekleyip lösemili çocuklara göndereceğiz’ diyerek kavunlarını dağıttı. Bağış yapanlara yanında paket üzüm ve incir de hediye etti. Günün sonunda 13.500 TL gelir elde eden Tatlı, toplamda 27.500 TL’yi LÖSEV’e bağışladı.

"İNŞALLAH TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLARA ŞİFA OLUR"

Mehmet Şehmus Tatlı, artan maliyetlerden zarar ettiğini belirterek, "Buna rağmen ekmeye devam ettik. Ancak son 2 yıldır tüccarlar ürünlerimizi ucuza alıyor. En son ektiğim kavunları 5-6 liraya teklif ettiler; o gün piyasada 17 liraya satılıyordu. Bunu kabul etmedim. Bu malı size vermek yerine, ailemin hayrına kenar mahallelere dağıtacağım dedim ve geçen hafta 1 tona yakın ürün dağıttım. Bu hafta da dostlarıma dağıtacağım ama onlardan belirli bir miktar bağış istemek istedim. Bu bağışları LÖSEV’e vereceğiz ve biz de aynı miktarı ek yaparak bağışlayacağız. Gelecek yıldan itibaren çiftçiliği bırakmayı düşünüyorum; çünkü maliyetler yüzünden eziliyoruz. LÖSEV'den tek isteğim, gönderdiğim parayla sadece üreticiden mal almasıdır.” dedi ve bağışları LÖSEV’de tedavi gören çocuklar için şifa olması umuduyla yaptıklarını ekledi.