Dünya

Batı Şeria'da 30 Filistinli daha gözaltına alındı!

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdikleri baskınlarda, aralarında çocukların da bulunduğu 30 Filistinliyi gözaltına aldı.

Abone Ol

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, İsrail ordusu Batı Şeria'daki baskınlarına devam ediyor.

İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlediği operasyonlarda, çocuklar ve daha önce tutuklanmış kişiler de dahil olmak üzere en az 30 Filistinliyi daha gözaltına aldığı bildirildi.

Son 8 Günde 180 Filistinli Gözaltına Alındı

İsrail ordusu, 28 Ağustos'ta başlattığı "geniş çaplı" saldırılar kapsamında, Batı Şeria'da son 8 gün içerisinde toplam 180 Filistinliyi gözaltına aldı. Bu saldırılar sırasında, 33 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 130 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarıyla birlikte, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. 7 Ekim'den itibaren Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 10 bin 400'ü aşarken, İsrail askerleri ve İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında 685 Filistinli yaşamını yitirdi.