Batı için PKK ve YPG neden müttefik?

Abone Ol

PKK 2011 yılında Suriye’de ABD’nin ebeliğiyle YPG isimli bir çocuk doğurdu. Türkiye’yi 40 yıldır tehdit eden PKK, şimdi de YPG isimli çocuğuyla Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve oradaki insanların can güvenliğini, hayat tarzını ve inançlarını tehdit ediyor…

PKK, Batı ülkelerinin terör örgütleri listesinde olduğu halde başta ABD ve Almanya olmak üzere tüm Batılı dost (!) ve müttefik (!) ülkelerimizde elini kolunu sallayarak faaliyet yürütüyor…

Peki Batı’da PKK’ya dokunulmazlık veren nedir? Batılı ülkeler PKK ve YPG’ye neden dokunmuyor?  Dokunmayı bırakın neden her türlü desteği veriyorlar. Türkiye, AB’ye giremiyorsa, bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi AB’nin PKK’ya olan yakınlığı ve PKK ile olan müttefiklik ilişkileridir…

Türkiye ile kâğıt üstünde müttefik olan ABD, NATO, AB ve Batı ülkeleri, PKK ve YPG ile kâğıt üstünde değil ama kalpten müttefikler…

Yazımızın başlığına dönecek olursak. “Batı için PKK ve YPG neden müttefik?”

*

1984 yılında komünist ideolojiye sahip PKK’yı kurup, dindar Kürt halkının üzerine salan darbeci Evren ve silah arkadaşlarıdır. 12 Eylül darbe zihniyetinin hedefi “İslam karşıtı” ve “İslam düşmanı” eli silahlı bir örgüt eliyle Müslüman Kürt halkını ideoloji ve dini olarak dönüştürmekti.

*

DAEŞ’in Kobani’ye girmesini bahane eden Demirtaş’ın “bize her yer Kobani” emriyle sokağa dökülen PKK ve HDP’lilerin önüne gelen Müslüman Kürt çocuklarını öldürmesinde de görüldüğü gibi bu proje büyük aşmalar kaydetmiştir. Bu projenin meyvesi “Müslüman Kürtlerin” düşman olarak görülmeye başlanmasıdır.

*

“Biz şeriata karşı Batı dünyasının Türkiye’deki teminatıyız. Kürtler’in laikliği için Türkiye’de şeriata karşı mücadele ediyoruz” diyen PKK’nın siyasi uzantılarının ne demek istediğini anlamak için çok da akıllı olmaya gerek yok.

*

PYD eski lideri Salih Müslim’in, “Biz Suriye’de şeriata karşı savaşıyoruz” derken hangi misyona hizmet ettiklerini anlamış olmalıyız. Müslüm’in bu yoldaki ilk icraatının da Suriye İslam Kürt Partisi lideri ve oğlunu öldürtmesi kimse için sürpriz olmadı.

*

PKK gibi YPG’yi Suriye’de batı müttefiki yapan şey İslam düşmanlığı ve karşıtlıdır. Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) Türkiye ile ortak ve müttefik yapan şeyse İslam dostluğu ve kardeşliğidir. HDP ve CHP’nin ÖSO’ya saldırmasının sebebi budur.

*

CHP’nin HDP’ye olan yakınlığının ana merkezinde “İslam karşıtlığı” vardır. Ortak mücadele hedefleri İslam’dır.  Aşklarının özü budur.

*

Salih Tuna, Sabah Gazetesi’ndeki köşesinde yazdı. Yalçın Küçük diyor ki; “(PKK’nın malum siyasi partisini söz konusu ederken) söylemişti: Kürtler’in milletvekillerinin kızları mini etekli… Onlar bu Cumhuriyet’in çocuklarıdır. Bizle savaşıyorlar. Ama Kemalist’tirler. Hiçbirinde türban yok. Hiçbirinin kafasına ilkel şeyler koyamazsınız…”

*

Türk Kemalizmi’nin Batı’da milleti dönüştürme projesini; doğuda da PKK ve uzantısı siyasi partiler yapacaktı. Yapıyorlar da. Amaç Doğu’yu da Batı’yı da “İslam’dan uzaklaştırmaktır.”

*

Tarih tekerrürden ibarettir. PKK, Doğu ve Güneydoğu’ya, orada yaşayan Kürt halkına ne getirdiyse, YPG de Kuzey Suriye’ye onu götürecektir. “Kan”, “ölüm”, “zulüm”, “Emperyalizm maşalığı”, “İslam düşmanlığı”.

*

Şimdi anladın mı Afrin operasyonunun önemini. Afrin, sadece terör örgütlerinden değil, İslam düşmanlığından da arındıracak…