Gündem

Batı, FETÖ’nün ağzıyla konuşuyor

Abone Ol

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, PKK’lı teröristlerin 2 bombalı saldırıyla Beşiktaş’ta 44 kahramanı şehit etmesi sonrasında Batı medyasının takındığı alçak tavır, teröre verdiği destek konusunda çarpıca değerlendirmeler yaptı. Batının alenen Türkiye’yi bölmek isteyen şer odaklarının, kalleş hainlerin hamisi olma rolüne soyunduğunu aktaran Petek, FETÖ’nün algı operasyonuna dikkat çekerek, “Bu saldırıya ‘terör’ diyemeyen, ‘terör’ kelimesini ağzına almaktan çekinen Batılı siyasilerin açıklamalarıyla Avrupa’daki FETÖ’nün think tank kuruluşlarının, medyasının sözcülerinin açıklamaları örtüşüyor. Bazı Avrupalılar ‘çok başarılı eylemdi’ diye açıklama yaptılar. Bu terörün içinde olmak, yanında olmak, arkasında olmaktır” dedi.

İstihbari destek var

Petek, Beşiktaş’taki saldırıda dış ülkelerin istihbaratlarının parmağı olabileceğine dikkat çekti. PKK’nın taşeron bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Petek, istihbari destek olmadan bu tip bir kalleş eylemin gerçekleştirilemeyeceğini söyleyerek, “Cumartesi akşamı yapılan terör saldırısı bir istihbarat örgütünün desteği olmadan yapılamaz” ifadelerini kullandı.

Batının, Türkiye’yi bölmek için her türlü alçaklığı denediğini, bu hain planını gerçekleştirmek terör örgütlerine para ve silah yardımı yaptığının bilgisini paylaşarak, “Bütün milletimiz görüyor ve biliyor ki Türkiye’yi parçalamak için topyekün bu terör örgütlerini birlikte hareket ettiren üst akıl tarafından ya da dışarıdaki odaktan yönetilip, bu eylemlerin planlandığı anlaşılıyor. Belirli merkezler bu kukla örgütlere silahı veriliyor, finansı sağlanıyor, eğitim desteği de veriliyor ve milletimizin, devletimizin üzerine sürülüyor” diye konuştu. Petek, Türkiye saniye bile durmadan vatandaşın güvenliğini sağlamak, vatanın bütünlüğünü korumak için teröristlerin inlerine girmeye devam edeceğini belirtti.