Dünya

 Batı Avustralya’da orman yangını

Avurstralya’nın Batı Avrustralya eyaletinin başkenti Perth’de çıkan orman yangınlarında yüzlerce itfaiye eri yangınla mücadele ediyor.

Abone Ol

Avurstralya’nın Batı Avrustralya eyaletinin başkenti Perth’de 25’ten farklı noktada orman yangını çıktı. Yüzlerce itfaiye eri yangına müdahale etmek için harekete geçerken, yetkililer bölge sakinlerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kasırgalar, kuraklıklar, sıcak hava dalgaları ve kontrol edilemeyen yangınlar gibi olaylarla bağlantılı El Nino hava olayı nedeniyle Avustralya'da yüksek riskli orman yangını sezonu yaşanıyor.

Eyalet Yangın ve Acil Durum Hizmetleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 240 itfaiyecinin en riskli bölgelerdeki yangınlara müdahale ettiği ifade edildi. Bakanlık web sitesinde “Yol açıksa lütfen güvenli yerlere gidin” açıklamasını yaptı.

Öte yandan yangın nedeniyle 417 hektarlık alanının kül olduğu belirtildi. Meteoroloji uzmanlarına göre ise Perth'te maksimum sıcaklığın 35 santigrat dereceye çıkması bekleniyor. Bu sayının Ocak ayındaki ortalama maksimum sıcaklığının üç derece üzerinde olduğu belirtiliyor.

Avustralya’da 2019-2020 yılları arasında “Kara Yaz” olarak adlandırılan son 2 orman yangınlarında Türkiye büyüklüğünde bir alan kül olmuş ve yangınlarda 33 kişi hayatını kaybetmişti.