Gündem

Başbakan Yıldırım’dan ABD emperyalist ortaklarına mesaj: Afrin sadece başlangıç

Abone Ol

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Karargah Subaylığı 1. Dönem Eğitimi Mezuniyet Töreni’nde konuştu. Afrin’de PKK/ DAEŞ terör örgütlerine darbe üstüne darbe vuran Mehmetçik’lere selam gönderen Başbakan, “Afrin’de güzel vatanımızın müdafaası için terörle amansız mücadele veren Mehmetçiğe buradan sevgilerimizi, selamlarımızı gönderiyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. 81 milyon vatan evladı duasıyla yanlarındadır, onların destekçileridir” dedi.

“Mazlumları kurtarıyoruz”

Başbakan Yıldırım, Türkiye Afrin’in ötesine geçmesin diyen hatta BMGK’nın Doğu Guta için aldığı ateşkes kararına Afrin’idahil etme çabalarıyla Türk ordusunu durdurmaya çalışan emperyalistleri paniğe sokacak haberi verdi. Türkiye’nin Zeytin Dalı ile hem kendisini, hem de bölgedeki mazlumları koruduğunu ifade eden Yıldırım, operasyonların terör bitene dek devam edeceğini söyleyerek, “Bugün Fırat Kalkanı bölgesinde, Afrin bölgesinde bizim mücadelemiz, sadece ülkemizin sınırlarını güvence altına almak değil, aynı zamanda vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak, bunun ötesinde de o bölgede Suriye’de, Irak’ta yaşayan mazlum, mağdur insanları terör örgütünün zulmünden kurtarmaktır” dedi ve şöyle devam etti:

“Tereddüt etmeyiz”

“Uluslararası hukuktan ve meşru haklardan kaynaklanan bu harekat, sonuna kadar devam edecek. Burada herhangi bir gün, herhangi bir miat söz konusu değildir. Miat ve süre ancak ve ancak terör örgütünün tam anlamıyla yok edilmesi ve etkisiz hale getirilmesine bağlıdır. Bu harekatıAfrin ile sınırlı olarak düşünmemiz de söz konusu değildir. Sınırlarımıza vaki tehdit, tehlike, terör nerede varsa orası bizim için hedeftir ve orada gerekli mücadeleyi yapmaktan da asla tereddüt etmeyiz.”

Subayların yüzde 72’si FETÖ’cü çıktı

Yıldırım, FETÖ’nün TSK’ya bir daha sızamaması için alınan tedbire de vurgu yaptı. Subayların yüzde 72’lik kısmının FETÖ’cü olduğunu tespit ettiklerini, bu bağlamda askeri okullarda yapılanmaya gidildiğini belirten Yıldırım, “Türk Silahlı Kuvvetleri, bu kutsal çatı altında kurmaylık eğitimi görmüş, ülkemizin güvenliği, bekasını teslim ettiğimiz subayların yüzde 72’si bu örgütün tuzağına düşmüş ve bu örgütün eylemlerinin parçası haline gelmiş. İşte bu vahim durumu dikkate alarak gereken adımları ivedilikle attık, gerekli kararları aldık. Bu adımlardan belki de en önemlilerinden bir tanesi Milli Savunma Üniversitesi’dir” dedi.