Dünya

Başbakan Yıldırım: Ümit ediyoruz ki Suriye ve Irak’ta istikrar tam anlamıyla sağlanır

Abone Ol

Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan İcra Heyeti Başkanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Afganistan’ın terörü kökünden çözmeye yönelik ortaya koyduğu barış sürecinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, “Özellikle Taliban’ın bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesini arzu ediyoruz. Artık bir el sıkışma, geçmişi geride bırakıp geleceği inşa etme zamanı gelmiştir diye düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

“Ümit ediyoruz ki, Suriye ve Irak’ta istikrar tam anlamıyla sağlanmış olur”

Afganistan İcra Heyeti Başkanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında bölgesel sorunlara dikkati çeken Başbakan Yıldırım, “Ümit ediyoruz ki yakın bir gelecekte komşularımız Suriye ve Irak’ta istikrar tam anlamıyla sağlanmış, ülkelerin toprak bütünlüğü muhafaza edilerek bütün etnik grupların barış içerisinde yaşayabileceği yeni bir yönetim sistemi teşkil edilmiş olur.” diye konuştu.

“Afganistan 15 Temmuz’da gerçek bir dost olduğunu kanıtladı”

FETÖ’nün 15 Temmuz hain işgal girişiminde Afganistan’ın Türkiye’ye destek olarak gerçek bir dost olduğunu bir kez daha kanıtladığını ifade eden Yıldırım, “Bunun için milletim adına teşekkürlerimi ifade etmek isterim. FETÖ’nün faaliyetlerinin bitirilmesi için de adımlar atıldı.” dedi.

Yasa dışı göç sıkıntısı

Başbakan Yıldırım, Afganistan’dan Türkiye’ye yapılan yasa dışı göç ile ilgili, “Yasal yollardan gelen kardeşlerimizin başımızın üstünde yeri var ancak yasal olmayan yollardan gelenler ciddi sıkıntı oluşturuyor.” dedi.