Gündem

Başbakan Yıldırım: Gündemimizin ağırlığını ekonomi oluşturacak

Abone Ol

Yaz aylarından sonra gündemin ağırlığını ekonominin belirleyeceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, ekonomiyle ilgili yeni programların uygulamaya koyulacağını söyledi. Yıldırım, bir gazetecinin işgal girişiminde bulunan FETÖ’cülerin giyeceği tek tip kıyafetin rengi ile ilgili soruyu, yanıtlaması için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e bıraktı. Gül ise soru üzerine, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve kamuoyunun konu hakkında bilgisinin olacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, namaz çıkışında açıklama yaptı. Tek tip kıyafetle ilgili soruya, Başbakan Yıldırım, yanında bulunan Adalet Bakanı’nı işaret etti. Bakan Abdülhamit Gül, henüz çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yıldırım’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“GÜNDEMİMİZ EKONOMİ OLACAK”

Başbakan Binali Yıldırım, “Yaz aylarından sonra gündemimizin ağırlığını ekonomi oluşturacak. Ekonomiyle ilgili yeni programlarımızı uygulamaya koyacağız.” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Yıldırım’a FETÖ sanıklarına tek tip kıyafette rengin belli olduğuna yönelik haberler soruldu.

Soru üzerine Yıldırım’ın “Nedir son durum, sahibine soralım” diyerek döndüğü Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Çalışmalarımız devam ediyor. Yasal bir çalışma gerekiyor. Olgunlaştıkça kamuoyuyla paylaşacağız. Netleşen bir durum yok” ifadelerini kullandı.

“YASA DIŞI ÖRGÜTLERİN EYLEM HALİNE GETİRDİĞİ ALANI KAPSIYOR”

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin “Ankara Valiliği’nin ağustos ayına ilişkin aldığı yasaklara ilişkin, CHP’nin 30 Ağustos tepkisi doğdu. 30 Ağustos törenleri de yasaklara dahil olacak mı?” sorusunu Ankara Valisi Ercan Topaca’na pasladı. Soruyu yanıtlayan Vali Topaca, “Bu yasak sadece Kızılay’da Yüksel Caddesi ve civarındaki eylem yapılan, yasa dışı bazı örgütlerin eylem haline getirdiği alanı kapsıyor, diğer her türlü eylemler, programlar bu yasağın dışındadır.” şeklinde konuştu.

“GÜNDEMDE BİR ŞEY YOK, TATİL YAPIN”

Gazetecilerin sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı sorusu üzerine ise Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Gündemimiz gayet yoğun. Özellikle yaz aylarından sonra gündemimizin ağırlığını ekonomi oluşturacak. Ekonomi ile ilgili yeni programlarımızı uygulamaya koyacağız. Yaz sezonundan da istifade ederek hazırlık çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bakanlar Kurulu ve YAŞ bitti. Bu aralar gündemde fazla bir şey yok. Siz de biraz tatil yapın.”

Başbakan Yıldırım, cuma namazı sonrası kendisini bekleyen basın mensuplarıyla da tokalaştı.

Daha sonra Abdülkadir Geylani Camisi’nin avlusundaki kız Kur’an kursunu da ziyaret eden  Başbakan Yıldırım’a, Adalet Bakanı Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile milletvekilleri ve diğer yetkililer eşlik etti.