Gündem

Başbakan Yıldırım: 17-25 Aralık bir milat oldu

Abone Ol

Başbakan Binali Yıldırım, Yargıyay’ın 150. yılı Sempozyomu’nda konuştu. Hukuk adamlarının gayretleri ile yargıda birlik ve çalışma barışı tesis edildiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, “Bütün teşkilatta başta FETÖ olmak üzere terör örgütleri ile mücadele iradesi çok daha güçlendi.” dedi.

“Yargı tek vücut haline geldi”

Yargı’nın zararlı unsurlarından ayıklandığını ve tek vücut olduğunu dile getiren Yıldırım, “Yargının örgüt vesayetinden tam olarak kurtulması, şüphesiz 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki etkin mücadeleyle mümkün hale geldi.” ifadesini kullandı.

“Hakim ve Savcı sayısı artırıldı”

Başbakan Yıldırım, yargı sisteminin FETÖ nedeniyle kaybettiği insan kapasitesini karşılamak üzere hakim ve savcı sayısını yüzde 72 oranında artırarak, 9 binlerden, 16 bin seviyesine çıkarıldığını ifade etti.

“Bugün 81 ilimizde modern adli tıp merkezleri var.” diyen Yıldırım, adliyelerin güvenliği için gerekenlerin eksiksiz bir şekilde yapılacağını söyledi. Yıldırım, “Bugün 81 ilimizde modern adli tıp merkezleri var.” dedi.

“17-25 Aralık bir milat oldu”

17-25 Aralık darbe girişiminin, yargıdaki FETÖ yapılanmasını  ortaya çıkardığını dile getiren Yıldırım, “Bu tarih, Türk yargı sistemi açısından bir milat oldu. Siz değerli hukuk adamlarımızın, hukuk insanlarımızın gayreti ile yargıda birlik ve çalışma barışı tesis edildi. Terör örgütleri ile mücadele iradesi çok daha güçlendi.” diye konuştu.