Güncel

Balın rengini görenler şaşkına döndü!

Kars'ta arıcılık yapan bir Aliyar Çelebiler, kovanlardan birini açtığında neye uğradığını şaşırdı. Balın renginin yeşil odluğunu gören Çelebiler, "İlk gördüğümde öyle güzel bir yeşil renk vardı ki insan bakmaya kıyamıyordu." dedi.

Abone Ol

Susuz ilçesinin Karapınar köyünde 50 kovanıyla yıllardır arıcılık yapan 4 çocuk babası Aliyar Çelebiler, bal süzümü için kovanların yanına gitti.

Çelebiler, kovanlardan birinden sızan balın yeşil renkte olduğunu gördü. Kovanları açıp süzdüğünde birçok çerçevedeki balın yeşil renkli olduğunu fark etti.

TAMAMEN YEŞİL BAL
Balların yeşil renkte olmasını bol yağış ve kovanların çevresindeki bitkilere bağlayan Aliyar Çelebiler, “Komşular ve yakınlarım köydeydi, biz de kovanı ilk açtığımızda göz hakkı olan ikramda bulunmak istedim. Yeşil renkteki bir çerçeveyi ikiye bölüp ikram ettim. Diğer çerçeveye baktım o da yeşil. Balı şişeye süzdüğümde tamamen yeşil oldu." dedi.

SEBEBİNİ AÇIKLADI
Balın bir gün geçtikten sonra sarı rengine döndüğünü kaydeden Çelebiler, şöyle devam etti; "İlk gördüğümde öyle güzel bir yeşil renk vardı ki insan bakmaya bile kıyamıyordu. Deve dikeni diye adlandırılan çiçeklerin bol olduğu zaman bal yeşil olmuş. Yağmur da çok yağınca bizim ballar yeşillenmiş. Ballarımız organiktir. Arıya beslenmesi için şeker bile vermiyorum"