Dünya

Bakoyanni “Hata yapıyoruz” dedi

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’deki törenine katıldığı için Yunanistan’da hedef olan eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, “Haklılar; büyük hata yapıyoruz” dedi. Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili olan Bakoyanni, teröristlerin iadesi konusunda pazarlık yapılmaması gerektiğini söyledi.

Bakoyanni; Başkan Erdoğan’a suikast girişiminde bulunarak, Yunanistan’a sığınan FETÖ’nün teröristleri ile kasım ayında Atina’da yakalanarak tutuklanan DHKP-C üyesi 9 teröristin ‘iadesi’ konusunun geçiştirilmesini eleştirdi.

“KENDİMİZE SAYGIMIZ YOK”

Skai TV’de konuşan Bakoyanni, ‘Teröristleri iade etmemek ile büyük hata yapıyoruz’ diyerek tepkisi şöyle sürdürdü: “Yunan Hükümeti’nin tek başına adım atması yanlıştır. Bir ülkenin liderini öldürmek isteyen teröristlerin iade edilmemesi büyük hatadır. Kendine saygısı olan bir ülkenin, yine kendisinde yuvalanmış teröristleri iade etmesi gerekir.

Yunanistan Mahkemesi’nin başkent Atina’da kasım ayında yakalanarak tutuklanan terör örgütü DHKP-C üyesi 9 teröristin Türkiye’ye iadesini reddetmesi, sadece Türkiye’de değil; Yunanlar tarafından Yunanistan’da da tepkiyle karşılanmıştı.

Haber Merkezi