Gündem

Bakan Uraloğlu'ndan flaş Instagram açıklaması: Her an açılabilir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a getirilen erişim engeline dair açıklama yaptı. Uraloğlu, "Instagram her an açılabilir, yalnızca birkaç ayrıntı kaldı, açmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, TikTok'un kapatılacağı yönündeki iddialara karşı, "Başka bir platformun kapatılmasıyla ilgili bir süreç yok" dedi.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a yönelik erişim engeli konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

2 Ağustos tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram'a erişim engeli getirildi. Erişim engelinin katalog suçlar çerçevesinde alındığı belirtildi. Bakan Uraloğlu, erişim engeli sonrası Instagram yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşme sonrasında yaptığı bir açıklamada sürecin son aşamalarında olduklarını duyurmuştu ve "Anlık olarak haberleşiyoruz, ciddi bir aşama kaydettik. Talepler yerine getirilirse Instagram erişime açılacak. Gerekli kurallara uyulunca erişimi yeniden sağlayacağız," ifadelerini kullanmıştı.

Instagram'a erişim engelinin kaldırılmasına ilişkin gelişmeleri takip eden vatandaşlar için Uraloğlu, AHaber'e verdiği özel röportajda sürecin son durumunu paylaştı.

"Instagram Her An Açılabilir, Ufak Ayrıntılar Kaldı"

Uraloğlu, röportajında, "Instagram her an açılabilir, ufak ayrıntılar kaldı, açalım istiyoruz," ifadelerini kullanarak erişim

uengelinin kaldırılmasına yakın olduklarını söyledi. Instagram veya diğer sosyal medya platformlarına yönelik bir kapatma niyetinde olmadıklarının altını çizen Uraloğlu, "Kapatmanın gayretinde değiliz ama hassasiyetlerimiz var," şeklinde konuştu.

"Bizim Ülkemizin Kuralları ve Kanunları Var"

Bakan Uraloğlu, Instagram ve diğer sosyal medya platformlarının Türkiye'deki kurallara ve kanunlara uyması gerektiğini vurguladı. "Bir şirketin nasıl kuralları varsa, bizim ülkemizin de kuralları ve kanunları var. Bunları uygulamak istiyoruz," diyen Uraloğlu, sürecin uzun sürdüğünü ancak ufak ayrıntıların çözüldüğünde Instagram'ın anında erişime açılacağını belirtti.

"Başka Platformların Kapatılması Süreci Yok"

Tiktok ve diğer sosyal medya platformları hakkında da açıklamalarda bulunan Uraloğlu, "Başka platformun kapatılmasıyla ilgili bir süreç yok," diyerek, yalnızca mahkeme kararlarına dayanan uygulamaların yürütüldüğünü ifade etti. Roblox platformuna getirilen erişim engelinin de bir mahkeme kararı sonucunda uygulandığını belirten Uraloğlu, "Bizim orada Bakanlık olarak ya da BTK olarak bir inisiyatif almamız söz konusu olmadı," dedi.

"Yaklaşımımız Asla Yasakçı Bir Bakış Açısıyla Olmadı"

Bakan Uraloğlu, bugün sosyal medya hesabından da konuya dair açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir basın toplantısından video paylaşan Uraloğlu, "Hepimizin kullandığı, ülkemizde 60 milyona yakın kullanıcısı olan sosyal medya platformuna karşı yaklaşımımız asla yasakçı bir bakış açısıyla olmadı." ifadelerini kullandı. 

"Bizlerin Gösterdiği Demokratik Yaklaşımı Maalesef Bu Platformlar Göstermiyor"

“Ne yaparlarsa veya nasıl davranırlarsa kapatırız” üzerine kurulu bir yaklaşımlarının olmadığını belirten Uraloğlu, "Gözden kaçırılmaması gereken konu şu ki; bizlerin ülke olarak gösterdiği demokratik yaklaşımı maalesef bu platformlar göstermiyor. Bütün platformlarla her zaman iletişim halindeyiz. Bizlerin de isteği faaliyetlerini devam ettirmeleri yönünde. Ama katalog suçlar dediğimiz toplumun ve ülkemizin hassasiyetleri noktasında tabii ki takiplerimizi yapıyor olacağız." dedi.