Gündem

Bakan Uraloğlu: Para basımı neyse pul basımı da egemenlik anlamında aynı anlama geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT Pul Müzesi'ni ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, müzenin 2013 yılından bugüne kadar 513 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini belirtirken, pul basımının para basımı gibi bir ülkenin egemenlik sembolü olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, müzede sergilenen koleksiyonların ve arşivlerin önemini anlatırken, müzenin 2024 yılı başından itibaren yaklaşık 72 bin ziyaretçiyi ağırladığını ve bu yıl sonuna kadar 100 bini geçmeyi hedeflediklerini belirtti. Müzenin ziyaretçi ilgisinin her geçen gün arttığını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Burada önemli ölçüde pul koleksiyonları, telgraf makineleri, telefonlar ve diğer posta eşyalarını görebilirsiniz. Ayrıca, müzenin sergilerinde posta tarihinin çeşitli dönemlerine dair önemli bilgiler ve canlandırmalar yer alıyor,” dedi.

Pul Basımının Egemenlikle İlgisi

Uraloğlu, pul basımının egemenlik anlamında para basımıyla eşdeğer olduğunu belirterek, ““Esasında şunu da gözden kaçırmamamız gerekir bir para basımı neyse pul basımı da egemenlik anlamında aynı anlama geliyor. Onun için biz de 1863’te kendi pulumuzu basmışız. O günden beri de pulu sürekli tedavülde tutmuşuz, basmaya devam etmişiz. Bununla ilgili de çok güzel görseller var.” şeklinde konuştu.

Müzenin Geçmişi ve Koruma Tedbirleri

Bakan Uraloğlu, PTT Pul Müzesi'nin geçmişte bankacılık hizmetleri verdiğini ve şu anda pulları koruyan bir sergi alanı olarak kullanıldığını belirtti. Müzenin 5 katlı modern bir yapı olduğunu ve iklimlendirme sistemleriyle pulların en iyi koşullarda korunmakta olduğunu vurguladı. ““5 katlı güzel bir bina. İklimlendirilmesi yapılmış her türlü koruma tedbiriyle beraber. Bu bizim tarihi hazinemizi, tarihi değerlerimizi gelecek nesillere aktarma noktasında çok güzel bir çalışma olmuş. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. PTT’mize böyle bir hizmet sunduğundan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah başta Ankaralı hemşerilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızı burayı gezmeye davet ediyorum ve bir geliş ücretinin de olmadığını buradan bildirmek istiyorum, gelecek olanlar inşallah bizim misafirlerimiz olacak.” dedi.

Vatandaşlara Davet

Uraloğlu, Ankaralılar başta olmak üzere tüm vatandaşları PTT Pul Müzesi'ni ziyaret etmeye davet etti. Girişin ücretsiz olduğunu ve vatandaşların müzeyi gezip tarihi değerler hakkında bilgi edinmelerinin teşvik edildiğini belirten Bakan, “Müze, vatandaşlarımız için güzel bir soluklanma ve bilgi edinme mekanı. Hepinizi burayı gezmeye ve tarihimize dair daha fazla bilgi edinmeye davet ediyorum,” şeklinde konuştu.