Gündem

Bakan Tunç duyurdu! Peygambere hakaret eden geçler hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Youtube'da yayımlanan bir programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli kişi Türkiye'yi terk ettiğini açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmanın devam ettiğini ve yakalama kararının çıkarıldığını duyurdu.

Abone Ol

Youtube'da bir programda Peygamber Efendimize hakaret eden ve hakkında soruşturma başlatılan Diamond Tema, ülkeyi terk ederek Arnavutluk'a gitti.

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, Peygamberimize hakaret eden Diamond Tema adlı YouTuber hakkında soruşturma başlatıldığını ve erişim engeli getirildiğini duyurmuştu. Bir duyuru da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Sosyal medya hesabından beklenen duyuruyu yapan Bakan Tunç, "Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir." ifadelerini kullandı.