Gündem

Bakan Tunç duyurdu: Narin cinayeti soruşturması tamamlanıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmanın sonuçlandığını ve hazırlanan iddianamenin bu hafta mahkemeye sunulacağını açıkladı.

Abone Ol

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturma süreci, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarıyla dikkat çekti. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada, "Narin'i katledenler, Narin'e kıyanlar yargı önünde hesap vereceklerdir," ifadelerini kullandı.

Detaylı Soruşturma Süreci

Tunç, katıldığı AK Parti Karabük Merkez İlçe 8. Olağan Kongresi sonrasında basın mensuplarına konu hakkında bilgi verdi. Narin Güran cinayetiyle ilgili çok ayrıntılı bir araştırma yapıldığını belirten Tunç, HTS kayıtlarından daraltılmış baz çakışmalarına, adli tıp raporlarından ifadesi alınan kişilerin ifadelerine ve kamera görüntülerine kadar kapsamlı bir delil toplama süreci yürütüldüğünü açıkladı.

İddianame Mahkemeye Sunulacak

Tunç, "Narin Güran'ın katlinin herkesi derinden sarstığını" ifade ederek, "Cansız bedenine ulaşıldıktan sonra adli soruşturma detaylı bir şekilde yürütüldü," dedi. Bakan, hazırlanan iddianamenin bu hafta içerisinde mahkemeye sunulacağını belirterek, adaletin sağlanacağına dair kararlılıklarını vurguladı.