Gündem

Bakan Tunç: Bir çocuğa sebebi ne olursa olsun fiziksel şiddet uygulanması asla kabul edilemez

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da bir fiziksel şiddete ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Tunç, 'Masumiyetin timsali bir nedeni ne olursa olsun fiziksel şiddet içeren şiddetler asla kabul edilemez' dedi."

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da metroda meydana gelen ve kapsamlı, fiziksel şiddet içeren olaylarla ilgili olarak sert bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, olayın asla kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Metroda satış yapan yabancı uyruklu bir çocuğa fiziksel saldırıda bulunan şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıklayan Bakan Tunç, "Şüphelinin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Masumiyetin timsali bir çocuğa sebebi ne olursa olsun fiziksel şiddet uygulanması asla kabul edilemez. Irkı, rengi, dini, dili ne olursa olsun yabancı düşmanlığı ve ırkçılık, değerlerimizle kesinlikle bağdaşmamaktadır. Unutulmamalıdır ki çocuk gülerse dünya güler. Çocuk ağlarsa vicdanlar ağlar, dünya ağlar." ifadelerini kullandı.