Ekonomi

Bakan Şimşek: Enflasyon baz etkisi ötesinde düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Megmet Şimşek, enflasyonun baz etkisi ötesinde düşeceğini söyled. Şimşek, "Bazı alanlarda daralma var ama hala ılımlı büyüme söz konusu." dedi.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da düzenlenen "t24 15 Yaşında Yıllık Buluşmaları" konferansında yaptığı açıklamalarda, enflasyonun baz etkisi ötesinde düşeceğini kaydetti. Şimşek, "Bazı alanlarda daralma var ama hala ılımlı büyüme söz konusu." dedi.

"Cari açık yakında 15 milyar dolara düşmüş olacak"

Ekonomi programının olumlu sonuçlar verdiğini belirten Şimşek, "İstihdam artışı bir yılda çok güçlü seyrediyor." ifadelerini kullandı. Bakan, cari açığın yakın zamanda 15 milyar dolara düşeceğini ve bunun önemli bir daralma olduğunu açıkladı.

"Enflasyon baz etkisinin ötesinde düşecek"

Reel ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Şimşek, "Reel ekonomide bir yavaşlama var, bazı alanlarda daralma var ama hala ılımlı büyüme söz konusu." diyerek, bu durumu vurguladı. Dezenflasyon sürecinin başladığını belirten Şimşek, "Bugün Eylül rakamlarıyla sürecin devam ettiği görülecek. Önümüzdeki aylarda da aynı hızda olmasa da süreç devam edecek. Enflasyon baz etkisi ötesinde düşecek mi? Bize göre düşecek." şeklinde konuştu.

İmalat sanayisindeki daralmaya da dikkat çeken Şimşek, bunun geçici bir durum olduğunu ve dezenflasyonun aynı hızda olmasa da süreceğini söyledi. Ayrıca, hizmet enflasyonundaki katılığın zamanla aşılacağını belirtti.