Ekonomi

Bakan Şimşek: ABD'li bankalarla bir araya geleceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar ve Kuveyt ziyaretlerinin ardından ABD'de önemli yatırım bankalarıyla bir araya geleceğini açıkladı.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz hafta Katar ve Kuveyt'i kapsayan körfez turunun ardından ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Şimşek, Katar ve Kuveyt ile önemli işbirlikleri kurduklarını belirterek, "Körfez, özellikle turizm alanında önemli fırsatlar sunuyor," dedi. Ayrıca, Türkiye'nin sektörel çeşitliliğe sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, yakın coğrafyadan tedarikin giderek önem kazandığını ifade etti.

Önümüzdeki hafta ABD'de düzenlenecek olan IMF toplantıları çerçevesinde, ABD'li yatırım bankalarıyla görüşmeler yapacağını açıklayan Şimşek, "G20 kapsamında uzun bir toplantı olacak ve ABD Hazine Bakanı ile de görüşeceğiz. Bu toplantılar Türkiye'ye uluslararası yatırımları çekme açısından önemli" dedi.

Cari Açık ve Yapısal Reformlar

Cari açığın Türkiye ekonomisinin zayıf noktalarından biri olduğunu belirten Şimşek, geçen yıla kıyasla bu oranın yüzde 1'in altına indiğini söyledi. Bölgesel çatışmaların olmadığı bir senaryoda cari açığın dengelenebileceğini belirten Bakan, "Cari açığı kalıcı olarak azaltmak için 284 ürün belirledik. Bu ürünlere yatırımları çekmeyi hedefliyoruz ve yapısal dönüşümlerle sürdürülebilir bir ekonomi inşa ediyoruz," diye ekledi.

Bu kapsamda Türkiye'nin 2030'a kadar 30 milyar dolarlık bir destekle 30 üründe yatırım çekeceğini aktaran Şimşek, özellikle katma değerli ürünler üretmeye yönelik bir strateji izlediklerini ifade etti.