Gündem

Bakan Pakdemirli: Türkiye dimdik ayakta, çok daha güçlü halde

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Ödemiş ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından bir restoranda düzenlenen programa katıldı. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, “Allah bir daha bu millete böyle illet, böyle zillet vermesin.” diyen Bakan Pakdemirli, FETÖ darbe girişiminin ardından 2 sene geçtiğini ve Türkiye’nin dimdik ayakta olduğunu, tüm bu travmalara rağmen yönetim sistemini değiştirdiğini, çok daha güçlü bir halde olduğunu söyledi.

Pakdemirli, Tek vücut, yek vücut olarak yoluna devam etmektedir.” ifadesini kullandı.

“YENİ YÖNETİM SİSTEMİNDE KARAR ALMAK DAHA KOLAY”

Pakdemirli, yeni yönetim sistemiyle karar almalarının daha kolay olacağını vurgulayarak, “Eskiden bir müdürü bir yerden alıp başka yere atarken problem oluyordu. Basit işlerde bile yasa çıkarmanız gerekiyordu. Almanya’da 3 bin kanun var, Türkiye’de 9 bin kanun var. Ne kadar fazla kanun çıkartırsanız ülkeyi o kadar iyi yöneteceksiniz diye bir şey yok.”

MİLLETİMİZİN DEMOKRATİK OLGUNLUĞUNUN GÖSTERGESİ

Turgut Özal’ın, Süleyman Demirel’in de başkanlık sistemini gerekli gördüğünü anlatan Pakdemirli, “Dünyanın hiçbir ülkesinde böylesine büyük bir demokratik değişim, yönetim sistemi değişimi kansız, kavgasız olmaz. Bu da bizim milletimizin demokratik olgunluğunun göstergesi.” ifadesini kullandı.

ZORU HEMEN YAPACAĞIZ, İMKANSIZ ZAMAN ALIR

Pakdemirli, sorunları çözmek için canla başla çalışacaklarını dile getirerek, yapısal sorunları çözmelerinin biraz zaman alabileceğini ancak kolay çözülecek soruları hemen çözeceklerini bildirdi. Çalışma prensiplerinin “Zoru hemen yapacağız, imkansız zaman alır” olduğuna değinen Pakdemirli, bu prensibi bürokratlara da ilettiğini aktardı.