Sağlık

Bakan Memişoğlu'dan vatandaşlara 'ekim ve kasım ayı' uyarısı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ekim ve Kasım aylarının üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı dönemler olduğunu belirterek, hijyen kurallarına uyulması ve hasta kişilerden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Yozgat'taki ziyaretinde sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Abone Ol

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ekim ve Kasım aylarının üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı dönemler olduğunu belirterek, vatandaşlara hijyen kurallarına uymaları ve hasta kişilerden uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu. Yozgat'a bir dizi program için gelen Memişoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Özellikle, ekim ve kasım ayları üst solunum yolları enfeksiyonunun arttığı dönemler. Bu nedenle vatandaşlara, hijyen kurallarına uymalarını, kapalı alanlarda eğer hastalıklar varsa oradan uzak durmalarını veya hastalanmışlarsa kendilerini izole etmelerini öneriyoruz," dedi.

"EN İYİ SAĞLIK HİZMETİ NASIL YAPARIZ DİYE TARTIŞIYORUZ"

Yozgat Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Memişoğlu, burada çiçeklerle karşılandı ve şeref defterini imzaladı. Ziyaretinde Yozgat’ın sağlık hizmetlerinin daha iyi hale gelmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Memişoğlu, "Biz de burada, sağlık hizmetlerini değerlendirip daha iyi sağlık hizmetlerini 'nasıl yaparız, nasıl sunarızı' tartışıyoruz. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımızın 'hayalim' dediği şehir hastanelerimizin ilkini Yozgat'ta hizmete açmıştık. Sağlık hizmetleri anlamında Yozgat iyi yerlerde, daha da iyi olması için çabalıyoruz. Özellikle üniversitemiz, üniversite hastanemiz, sağlık hizmetleri sunan şehir hastanemizle beraber burada sağlığı değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA UYARI!

Yozgat'ın sağlık hizmetleri ile altyapısının oldukça iyi olduğunu belirten Memişoğlu, "Özellikle toplumumuza sağlığının kıymetini bilmesini, hastalanmadan sağlığını, bedenini korumasını öneriyoruz. Özellikle bağımlılıklardan, kilodan, yanlış beslenmeden, hareketsizlikten uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Özellikle, ekim, kasım ayları üst solunum yolları enfeksiyonunun arttığı dönemler. Onun için vatandaşlara, hijyen kurallarına uymalarını, kapalı alanlarda eğer hastalıklar varsa oradan uzak durmalarını veya hastalanmışlarsa kendilerini izole etmelerini öneriyoruz." dedi.

Bakan Memişoğlu, Yozgat Şehir Hastanesi'ni ziyaret ettikten sonra Adalet Eğitim Merkezi'nde İl Sağlık Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Ayrıca, AK Parti İl Başkanlığı'nın ardından kentteki esnafı da ziyaret ederek, halkla bir araya geldi.