Gündem

Bakan Kurum: Kasımda yeni proje armağan edeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da deprem konutlarının inşası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, kasım ayını işaret ederek "İskenderun sahilini vatandaşımıza kazandıracağız" dedi.

Abone Ol

evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Daha önce açıkladığımız sahil bandında kardeşliği pekiştirecek sosyal projeyi yapacağımızı müjdelemiştik. Kasım ayı içinde İskenderun projesini armağan etmiş olacağız" dedi.

Bakan Murat Kurum'un açıklamaları şöyle:

Hatay'da ihya çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki demografik yapıyı koruyacağız. Birlik ve kardeşliği işin sonuna kadar devam ettireceğiz, vatandaşlarımıza konutları teslim etmek için motivasyonumuzdan ödün vermeyeceğiz dedik. Asi Nehri'ni önemiyoruz. Buradaki yürüyüş yollarıyla, parklarıyla bahçeleriyle yaşam alanlarıyla uygun olacak şekilde planlarımızı yapıyor inşa faaliyetlerimizi yürütüyoruz.

KASIM AYINDA İSKENDERUN'A ARMAĞAN EDİLECEK

Burası sellerde İskenderun'a zarar veren bir durumdaydı. Bu durumu ortadan kaldırmak için Ulaştırma Bakanlığımız deniz dibinde iyileştirme yaparak tedbirleri aldı. Daha önce açıkladığımız sahil bandında kardeşliği pekiştirecek sosyal projeyi yapacağımızı müjdelemiştik. Kasım ayı içinde İskenderun projesini armağan etmiş olacağız.
Vatandaşımızın istemediği hiçbir adımı atmadık, attırmadık. Ve bundan sonra da aynı anlayışla çalışacağız. Vatandaşımız bizi nerede görmek istiyorsa, vatandaşımız bizden ne bekliyorsa? Biz vatandaşımızın dizinin dibinde olacağız.

O, 6 Şubat sabahı tuttuğumuz eli bir an olsun bırakmayacağız ve vatandaşımızla el ele Hatay'ımızı yeniden ayağa kaldıracağız. Tüm kardeşimiz ister şehrin içindeki rezerv alanlarda isterse şehrin çeperinde belirlediğimiz alanlarda konutlarını alsınlar. biz her iki durumda da vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşımıza destek vermeye devam edeceğiz. Rezerv alanlarla ilgili kararlarımızı verdik. Vatandaşlarımızın bizden isteği alanlarda yani şehrin merkezinde konutlarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımızla beraber artık rezerv alan konularını netleştirdik. Rezerv alanlarda konutlar teslim edilene kadar konut kira yardımlarını da bakanlığımız bünyesinde vatandaşlarımız evine girene kadar verileceğini de burada ifade etmek istiyorum.

100 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Biz bugüne kadar maalesef bu kadar işi yapmamıza rağmen vatandaşımızla kurduğumuz bu güçlü bağdan rahatsız olanlar var. Biz eylül ayı içerinde yüz bin konutu teslim edeceğiz. Bu teslimlerle birlikte vatandaşımızın mutluluğuna şahitlik edeceğiz dediğimizde, bu durumdan rahatsız olanlar var. Son iki buçuk ayda 11 ilimizde, ilçelerimizde 50 bin yeni konutun inşasını başlattık dediğimizde maalesef bu mutluluğa ortak olamayanlar var. Teslim etmek içinde bu motivasyonumuzdan bir gün bile ödün vermedik.