Gündem

Bakan Kacır: "Çelik Kubbe" ile dünyaya mesaj vereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir'de düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Savunma Sanayii İcra Komitesi'nin ardından duyurdukları "Çelik Kubbe" hava savunma sisteminin dost ve düşman tüm dünyaya bir mesaj vereceğini belirtti.

Abone Ol

Kacır, "Dostlarımız güven içinde olsunlar, huzur içinde olsunlar. Hasımlarımız ise endişe duyabilir, Türk milletinden korkabilirler" ifadelerini kullandı.

Milli Teknoloji Hamlesinin Türkiye'nin tam bağımsızlığının simgesi olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, "Savunma sanayinde millileşme Türkiye için bir tercih değil, mutlak bir zorunluluktur. Terör saldırılarında birçok evladımızı şehit verdik ve bu yüzden savunma sanayinde millileşmemiz gerektiğini anladık. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde yerli ve milli savunma araçlarımızla adeta tarih yazdık" dedi.

Türkiye'nin savunma sanayindeki başarılarını sıralayan Kacır, "Hava araçlarından roket sistemlerine, füzelerden milli uydulara kadar pek çok alanda önemli ilerlemeler kaydettik. Çelik Kubbe hava savunma sistemimizle dünya genelinde bir mesaj vereceğiz" şeklinde konuştu.

Kacır, ayrıca Türkiye'nin uluslararası alandaki rolünü ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değindi. İsrail'in uzun süredir devam eden saldırılarının dünya tarafından yeterince durdurulmadığını belirten Kacır, "Türk milleti, gerektiğinde zulmü sonlandıran ve dünyayı adaletle buluşturan bir millettir. Türkiye, her platformda hakkı savunmaya ve mazlumların yanında olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Balıkesir milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey, Ali Taylan Öztaylan ve diğer yetkililer katıldı.