Gündem

Bakan Işıkhan: İşsizlik oranı tekli hanelerde seyretmeye devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz 2024'te işsizlik oranının yüzde 8,8'e düştüğünü, genç işsizliğin ise yüzde 16,6 seviyesine gerilediğini açıkladı. İstihdamda 235 bin kişilik artış yaşanırken, iş gücü 35 milyon 879 bine yükseldi.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz 2024 iş gücü istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Işıkhan, işsizlik oranının son 15 aydır tek haneli rakamlarda seyretmeye devam ettiğini vurguladı ve Temmuz 2024'te işsizlik oranının yüzde 8,8 seviyesine gerilediğini açıkladı.

Bakan Işıkhan, şu açıklamaları yaptı:

"İstihdam Dostu Politikalar Olumlu Sonuç Veriyor"

İstihdam dostu politikalarımızın olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. İşsizlik oranı son 15 aydır tek hanelerde seyrediyor. 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak işsizlik oranı yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti. Özellikle genç işsizlikte önemli bir iyileşme kaydettik; genç işsizlik oranı yüzde 16,6'ya düştü."

İstihdam Artışı ve İşgücü Gelişimi

Bakan Işıkhan, çalışma hayatını güçlendirmeye yönelik atılan adımların istihdama da olumlu yansıdığını belirtti. Temmuz ayında 235 bin kişilik artışla istihdamın 32 milyon 712 bin kişiye ulaştığını ifade eden Bakan, "İstihdam oranı da 0,3 puan artarak yüzde 49,6'ya yükseldi" dedi. İşgücü ise bir önceki aya göre 123 bin kişi artarak 35 milyon 879 bine çıktı.

Bakan Işıkhan, Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda işsizlikle mücadeleye kararlı bir şekilde devam edeceklerini belirterek, “OVP hedeflerimiz doğrultusunda önümüzdeki dönemde de işsizlikle mücadeledeki kararlılığımızı sürdüreceğiz.” dedi.