Gündem

Bakan Işıkhan: Belediyelere yapılandırma ve taksit için çalışma yapıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK'ya olan borçlarıyla ilgili olarak, “Belediyelerden ödeme talebi aldık. Öncelikle bildirim yapıyoruz, ardından başvuranlarla ne yapabileceğimiz ve nasıl taksitlendirebileceğimiz üzerine çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Abone Ol

Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyelerin 96 milyar lira olan borcunun tahsiline başladı. Bu borcun yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğu belirtildi.

'Belediyelerden yapılandırma, taksit gibi başvurular yapıldı'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen Kabine toplantısının ardından gazetecilere, belediyelerin borçlarıyla ilgili güncel durumu açıkladı: "Belediyelerden ödeme talepleri var. Cumhurbaşkanımızın grup toplantısındaki açıklamalarından sonra gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Yapılandırma ve taksitlendirme talepleri artıyor. Hangi sayıda başvuru yapıldığını kesin olarak söylemek zor, ancak il müdürlüklerimize gelen başvurular başladı. Özellikle prim borçlarının yapılandırılması için daha fazla belediye gelecektir. İlk aşamada bildirimde bulunuyoruz, sonrasında başvuranlarla taksitlendirme seçenekleri üzerinde çalışıyoruz."

Bakan Işıkhan, belediyelerden çıkarılan işçilerle ilgili olarak da, "Rehberlik Teftiş Başkanlığımız, gelen her türlü şikayeti değerlendirip hemen müfettiş görevlendiriyor" dedi.