Gündem

Bakan Göktaş: Kadına yönelik şiddetle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u uygulamakta kararlı olduklarını belirterek kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılıkla ilerleyeceklerini vurguladı.

Abone Ol

Bakan Göktaş, İstanbul’da düzenlenen Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi İstanbul Yerel Paydaş Toplantısı'nın çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u uygulamaya kararlı olduklarını belirtti.

Kadına Yönelik Şiddet, İnsanlık Onuruna Saldırı

Kadına yönelik şiddeti, insanlık onuruna yapılmış en ağır saldırılardan biri olarak nitelendiren Göktaş, “Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” ifadesini kullandı. Bu mücadeleyi tüm paydaşlarla birlikte yürüttüklerini, çalışmalarının titizlikle sürdüğünü kaydetti.

Sivil Toplum ile İşbirliği

Göktaş, önceki gün kadın odaklı çalışan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda istişarelerde bulunduklarını ve yurt genelindeki ŞÖNİM müdürleri ile video konferans toplantısı gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. 

“Mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” diyen Göktaş, 6284 Sayılı Kanun’un kendileri için çok kıymetli olduğunu belirtti ve sıfır tolerans ilkesiyle bu mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. 

Bakan Göktaş, “Bu konudaki mücadelemizi kararlı bir şekilde yürüteceğiz” diyerek, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine dikkat çekti.