Gündem

Bakan Göktaş çağrı merkezinde: Nikah davetine katılım sözü verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Alo 144 hattına gelen bir çağrıyı yanıtlayarak, genç bir kadının ekim ayında gerçekleşecek nikahına katılma sözü verdi. Göktaş, çağrı merkezi ziyaretinde “evlilik kredisi” hakkında bilgi verdi ve gerekli şartları karşılayan çiftlere 150 bin lira kredi desteği sağlandığını belirtti.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Alo 144 Sosyal Yardım Hattı’na gelen bir çağrıyı yanıtlayarak dikkat çekti ve bir gencin nikah davetine katılma sözü verdi.

Bakan Göktaş, Köşk ilçesinde Bakanlığa ait Alo 144 Sosyal Yardım Hattı’nın çağrı merkezinde incelemelerde bulundu. Günlük ortalama 17 bin çağrının yanıtlandığı merkezde, sürpriz bir şekilde gelen bir çağrıyı da cevapladı.

Hatay Dörtyol’dan arayan Bahar isimli genç, kamuoyunda “evlilik kredisi” olarak bilinen Aile ve Gençlik Fonu hakkında bilgi almak istedi. Bakan Göktaş, genç kıza fonun kapsamını ve başvurusu onaylanan gençlere sağlanan kredi desteğini açıkladı.

Göktaş, genç kıza, Aile ve Gençlik Fonu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda oluşturulduğunu ve 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunduğunu belirtti. Projenin pilot uygulamasının deprem bölgesinde devam ettiğini ve Bahar’ın da kriterleri sağlaması durumunda fonun avantajlarından faydalanabileceğini ifade etti.

Bahar’a, fonun yararlanmak için gerekli kriterler hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, nikahı gerçekleşen ve gerekli kriterleri karşılayan çiftlere ödemelerin yapıldığını vurguladı. Ayrıca, Bahar’ın ekim ayında gerçekleşecek nikahına katılma sözünü vererek, “Evlilik yolunda atacağınız bu güzel adımda yanınızdayız” dedi.