Gündem

Bakan Çavuşoğlu’ndan ABD’ye ‘F-35’ tepkisi: Karşılığını alırlar!

Abone Ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu bir canlı yayın programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis cezası istenilen papaz Brunson konusunda ABD’den gelen baskılara ilişkin konuşan Çavuşoğlu, ”Hukuki sürece Türkiye müdahale edemez. Mahkemenin sonucunu bekleyeceksiniz” ifadesini kullandı.

ABD’YE F-35 TEPKİSİ: KARŞILIĞINI ALIRLAR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye’ye karşı büyük silah satışlarının askıya alınmasının gündeme geldiği ABD’ye net mesaj verdi. F-35 uçağı satışının iptali kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Çavuşoğlu, “Olursa Türkiye’den karşılığını alırlar” dedi.

TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDAKİ VİZE SÜRECİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Rusya arasındaki vize sürecine de değindi. “Kısmen de olsa bu sene Rusya’yla vizeler kalkar” diyen Bakan Çavuşoğlu, “Belki yıl sonuna doğru bakarsınız Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la Putin bir telefon görüşmesi yapar ya da ilk bir araya geldikleri zaman ‘Hadi vizeleri kaldıralım’ derler” ifadesini kullandı.

BAE’YE UYARILARIMIZI YAPTIK

BAE’nin Mısır ve diğer konular nedeniyle Türkiye’ye karşı olumsuz bir tavrı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Biz kendilerine bu konudaki görüşümüzü net bir şekilde ilettik ve uyarımızı yaptık.” Dedi.

ABD’den papaz Brunson ile ilgili yeni açıklama!Dünya

Papaz Brunson ile FETÖ imamı 293 kez aynı yerde!Türkiye