Ekonomi

Bakan Bolat: İhracat iklimimiz güçlenmeye devam ediyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi’nin ağustos ayında 51,3'e yükseldiğini belirterek, sekiz aydır süren pozitif ivmenin devam ettiğini söyledi. Bolat konuya dair yaptığı açıklamada, "Hükümet ve Ticaret Bakanlığı olarak uyguladığımız politikalar ve iş dünyamız ile birlikte attığımız adımlar sayesinde ihracat iklimimiz güçlenmeye devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Abone Ol

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi'nde ağustos ayı verilerinin açıklandığını ve endeksin 51,3 seviyesine yükseldiğini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bolat, Türkiye’nin ihracat iklimindeki güçlenmenin sekiz aydır kesintisiz devam ettiğini ve bu yükselişin hükümetin iş dünyasıyla yürüttüğü etkili politikaların bir sonucu olduğunu ifade etti.

Bakan Bolat'ın sosyal medya açklamaları şu şekilde: 

"İhracat İklimimiz Sekiz Ay üstüste Eşik Değerin Üzerinde. Ağustos ayında 51,3 e yükseldi. Hükümet ve Ticaret Bakanlığı olarak uyguladığımız politikalar ve iş dünyamız ile birlikte attığımız adımlar sayesinde ihracat iklimimiz güçlenmeye devam ediyor. İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi verilerine göre ihracatta 8 aydır devam eden pozitif ivme, Ağustos'ta 51,3 seviyesine yükseldi.

Ana ihracat pazarlarındaki ekonomik faaliyetlerini güçlendirerek sürdüren imalatçılarımıza, tarımcılarımıza, ihracatçılarımıza, hizmetler tedarikçilerimize, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteğimiz tam olacaktır. İhracatımızda yaşanan artış ve ortaya koyduğumuz hedefler, Türkiye’nin küresel alandaki hedefleri ile de uyumlu şekilde güçlenerek sürmektedir. Bu vesile ile tüm ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum."