Teknoloji

Bakan Bak, TEKNOFEST Adana'da gençler için yapay zeka vurgusu yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Adana Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bak, yapay zekanın sporcuların performans analizinde, planlamalarda ve gençlik politikalarında etkin bir şekilde kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Abone Ol

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen TEKNOFEST alanını gezen Bakan Bak, burada Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hayata geçirilen "Gençlerin Yapay Zeka Eğitimlerine Yönelik İşbirliği Protokolü"nün imza törenine katıldı.

Yapay Zeka ve Gençlik

Bakan Bak, yapay zekanın günümüzdeki önemine dikkat çekerek, "Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı olacak; gençlerin ve sporun yüzyılı olacak," dedi. Dijital dönüşümün önemini vurgulayan Bak, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin sunduğu e-Devlet hizmetlerinin sayısını artırarak, gençlerin bu süreçte daha aktif rol almalarını hedeflediklerini belirtti.

Bakan Bak, gençlerin dijital süreçleri ve hayatı özümsemeleri gerektiğini ifade etti. Deneyap atölyeleri ve diğer teknolojik sınıfların gençlerin eğitimi açısından önemli olduğunu vurgulayan Bakan, "Artık her şeyi bir telefonun içinden planlayabiliyoruz. O yüzden bu süreci önemsiyoruz," diye konuştu.

Sporcuların Performans Analizinde Yapay Zeka

Bakan, yapay zekanın özellikle sporcuların performans analizinde ve planlamalarında aktif bir şekilde kullanılacağını belirtti. "Yapay zekayı, gençlerin istedikleri alanlarda da kullanmak istiyoruz," diyen Bakan Bak, kendi platformlarında da yapay zekanın aktif olarak eğitimlerde yer alacağını ifade etti.

Güçlü Bir Türkiye Vizyonu

TEKNOFEST'te gençlerin gösterdiği ilgiye değinen Bak, Türkiye'nin pek çok alanda önemli gelişmeler kaydettiğini ve bu sürecin Cumhurbaşkanı'nın desteğiyle devam ettiğini belirtti. "Güçlü bir Türkiye istiyoruz; dijital yaşamıyla, yapay zekasıyla güçlü bir Türkiye istiyoruz," diyen Bakan Bak, gençlerin teknolojik eğitime ihtiyaç duyduğunu ve bu hedefle başarılı bir protokol geliştirdiklerini ifade etti.

Törenin ardından, Bakan Bak TEKNOFEST alanındaki stantları gezerek öğrencilerin projeleri hakkında bilgi aldı.