Bahçeli’nin kararı!..

Abone Ol

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne doğru gidiyor. 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile yeni sisteme tam geçiş sağlanacak.

Bu sistemin ülkemizin geleceği adına ne kadar önemli olduğunu anlamak için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin duruşuna bakmak yeterli olacaktır.

Önceki gün, MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceğini belirterek, “MHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alır” dedi.

Bahçeli konuşmasında 2018 yılının siyaseten çok hareketli olacağını da söyledi.

AK Parti, CHP ve MHP’nin büyük kongreleri bu yıl yapılacak. Dolayısı ile ilçe ve il kongrelerinden sonra büyük kongrede de 2019 yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine taşıyacak kadrolar iş başına gelecek. Her partinin kongre çalışmaları da bu yönde yürüyor zaten.

MHP lideri Bahçeli, 15 Temmuz alçak işgal girişimi sonrası ülke içinde ve dışında terörle yoğun bir mücadele başlatan AK Parti’nin yanında durdu.

Bu duruş milli bir duruştur. Milli siyaset zaten MHP’nin yürüttüğü siyasettir. Dolayısı ile bugün iktidardaki AK Parti bu mücadeleyi vermektedir. MHP Genel Başkanı da bu çerçevede ayrıştırıcı değil, bütünleştirici rol üstleniyor ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a destek vereceğini söylüyor.

Bahçeli’nin bu duruşu, öncelikle ilk turda Erdoğan kazanmasın mantığını güdenlere bir darbe oldu. Dahası, Erdoğan’a partisi içinden eskilerden birilerini çıkarma cesaretine karşı bir duruştur.

2018 yılı siyaseten hakikaten çok hareketli olacak. Öncelikle 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler için tüm kozlar ortaya dökülecek. Belediyelerin performansları öne çıkacak. Görevden alınan CHP’li belediye başkanlarının FETÖ ve yolsuzluk bağlantıları ile ilgili iddialar daha da netleşecek. Soruşturmalar ve yargılamaların olabileceğini söyleyebilirim.

Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimler için şimdiden adaylığa niyet edenlerin çalışmaya başladığını da belirtelim.

Ama esas mücadele Cumhurbaşkanlığı yarışında olacak. Daha öncede yazmıştım, CHP’den Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti’den Meral Akşener şimdiden Erdoğan’a rakip olacakları açık. Ama esas merak edilen, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aday olup olmayacağı konusu. Saadet Partisi’nin adayı olarak öne çıkacağı konuşulsa da henüz bu konuda net bir duyumum yok. Birileri bunun olması için çalışıyor.

Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı adayı göstermeme ve kendisinin de olmama kararının yanında Erdoğan’ı destekleme kararı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sürecinin ülke menfaati açısından hayat memat meselesi olmasındandır.

Selam ve dua ile…