Gündem

Bahçeli: Dileğim, FETÖ elebaşı teröristin cehennemde ebediyen yanması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüyle ilgili olarak, Türkiye'de gömülecek yeri olmadığını belirterek, "Dileğim, FETÖ elebaşı teröristin cehennemde ebediyen yanması" dedi.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının açılışında, Türk milletine selam gönderen Bahçeli, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumlar ve çözüm süreçlerine dair düşüncelerini paylaştı.

FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümü Üzerine Yorumlar

Bahçeli, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında sert ifadeler kullandı. "Yapılan hiçbir ihanet, hiçbir kötülük kimsenin yanına kalmaz, yarına da bırakılmaz. FETÖ elebaşına bile dünya kalmadı. Dileğim, bu teröristin Türkiye'de gömüleceği bir toprak yoktur. Bu teröristin cehennemde ebediyen yanmasıdır," dedi. Bahçeli, FETÖ'nün devletin içinde açtığı yaraların ve yaptığı ihanetlerin asla unutulmayacağını vurguladı.

Yenidoğan Bebeklere Yönelik Cinayetler

Bahçeli, Türkiye'de gündem olan yenidoğan bebek ölümleri konusunu da ele aldı. "Yenidoğan bebeklerin ölümlerine neden olan, ötenaziye neden olan cinayet işleyen yaratıklar, insanlığın yüz karasıdır. Para için bebekleri ölüme mahkum eden, bunu güle oynaya yapan namussuzlara verilecek hangi ceza vicdanların fırın gibi sıcaklığını soğutabilir," diye konuştu. Bahçeli, Yenidoğan Çetesi soruşturmasına dikkat çekerek, "Savcı Yavuz Engin'in cesur tutumunu kutluyorum. Bu cinayetler, geçiştirilecek bir konu değildir," ifadelerini kullandı.

Çözüm Süreci Tartışmaları

Çözüm süreci hakkında açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Türkiye'nin yeni bir çözüm sürecine ihtiyacı yoktur. Türkiye'nin sorunu Kürtler değil, bölücü terör örgütüdür," dedi. Bahçeli, kolektif kimlik ve etnik temelde çözüme atıf yapmanın büyük bir tehlike olduğunu belirterek, "Kürt sorunu var demek, Kürtleri sorun gören sahte yüzlerin, yıkım bekleyenlerin ortak propagandasıdır," dedi.

Bahçeli, "DEM'e uzattığım el günlerdir konuşuluyor, tartışılıyor. Dedikodu borsası rekorlar kırıyor. Terörist başı, DEM grup toplantısında silah bırakıldığını ilan etsin. Bu çağrımı henüz anlamayanlar çok sayıda," diye ekledi.

Ekonomi ve Enflasyon Mesajları

Ekonomik duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Dünyada sular durulmazken Türkiye'nin azimli, akılcı politikalarla öne çıkması, pozitif ayrışması siyasi istikrarı perçinleyecek ekonomik istikrarın müjdecisi olmuştur. Enflasyon her insanımızı haklı olarak rahatsız etmektedir. Enflasyonun tek haneye gerileyeceğine inancım tartışmasızdır," dedi. Bahçeli, Cumhur İttifakı olarak hayat pahalılığını bitireceklerini belirtti.

Seçimlerle İlgili Açıklamalar

Bahçeli, seçimlerle ilgili de önemli mesajlar verdi. "Türkiye'de güven bunalımı yoktur. Bunayan bulaşık tipler vardır. Seçimler zamanında yapılacaktır, herkes siyasi hesabını buna göre yapmalı," dedi. Bahçeli, "Yaşadığımız hiçbir şey tesadüfi değildir. Hükümetin meşruiyeti saldırı altındadır. Kaleyi içten düşürme hesabı vardır," ifadelerini kullandı.

Genel Değerlendirme

MHP lideri, "Yapılan hiçbir kötülük, kimsenin yanına kalmaz," diyerek sözlerini tamamladı. Bahçeli, Türk milletinin geçmişten gelen değerlerine sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. "İnsanlarımızı düşündüğümüzde, onların güvenliği ve huzuru için mücadelemiz devam edecektir," diye ekledi.