Bahaneleri bırakın!

Abone Ol

Yok efendim top taca çıkmış, hakem uyduruk penaltı vermiş, VAR uygulaması doğru karar vermemiş… Ya arkadaş, bırakın bunları bir kenara… Karşılaşma 2-0’ken daha 55’inci dakikada neden “oley” çektiriyorsun? Hadi çektiriyorsun, sizler profesyonel futbolcular değil misiniz; hemen salıyorsunuz kendinizi?.. Ukala ukala tavırlar, vurdumduymaz paslar yapıyorsunuz? Karşınızda 2. Lig’den bir takım yok, Fenerbahçe var. Fenerbahçe’yi de geçtim; sen rakibini nasıl hafife alıyorsun ya?.. Dün gece maçta senin Fener’i ezmen gerekiyor, fark atman gerekiyor… Neden atamadın? Çünkü karşındakini hafife aldın.

Bunları konuşmak yerine; yok neden şu olmuş, bu olmuş… Peki ben şimdi bir soru soruyorum: Neden hırsınızı yitirdiniz 2-0’dan sonra, neden saldınız maçı? Bunların cevabı verilsin. Hakem onu yapmış, bunu yapmış olayı en son tartışılacak mevzu. 55. dakikaya kadar sen Fener’i resmen ezdin ve yakaladığın pozisyonları değerlendiremedin. Yakaladığını atmazsan böyle 1 puana razı olursun. Hem de düşme potasında olan bir takıma karşı. Bunun adı tamamen rezillik. Galatasaray taraftarına bunu izah edin; fark atmak varken neden rahat oldunuz ve pasif bir futbol sergilediniz. Hakemi, onu bunu bırakın!

Bir de şöyle bir şey düşünüyorum; Galatasaray düşme potasında yer alsaydı, Fenerbahçe üst sıralarda olsaydı ve derbi Kadıköy’de oynansaydı sizce bu maçın skoru ne olurdu? Hani 6 Kasım’da 6-0’lık biten bir maç vardı ya artık o maç konuşulmazdı çünkü Fenerbahçe, Galatasaray’a 7-8 tane atardı. Rezilliğin böylesi…

Derbi sonrası çıkan kavga çok çirkin ve yakışık almayan bir olay. Sporcuların taraftarlara örnek olması gerekirken tam tersi kavga ve nefret ortamı oluşturuyor. Böyle olayların önüne geçilmeli ve büyük cezalar verilmeli. Şimdi bu kavgayla ilgili yorum yapsam Fenerbahçelisi ayrı bir şey söyleyecek, Galatasaraylısı ayrı bir şey. Kötü örnek olmak yerine susmayı tercih ediyorum. Sadece Türkiye Futbol Federasyon’undan böyle olayların önüne geçmesini istiyorum. Eline çekirdek alıp kavgayı seyretmeli hoş olmaz…

Not: Karşılaşma öncesi kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Fenerbahçeli kardeşimiz Koray Şener’e Allah rahmet eylesin… Mekânı cennet olsun. Rabbim ailesine sabır versin.