Dizi-Film

'Bad Monkey' 9. bölüm: Fırtına öncesi son hesaplaşma ve beklenmedik ittifaklar

Bad Monkey finale yaklaşırken, sondan bir önceki bölümde Andrew Yancy'nin (Vince Vaughn) dikkatle kurduğu planlar bir av tüfeğiyle paramparça oluyor.

Abone Ol

Mehmet Akif Çavdarlı - Diriliş Postası 

8. bölüm, Yancy'nin, ekibiyle beraber başarılarını kutladığı ve Dawnie'yi (Reese Antoinette) Neville'in (Ronald Peet) cazibesine ikna etmeye çalıştığı keyifli bir anla sona ermişti. Gün biterken, Yancy ve Rosa (Natalie Martinez) diğer çifte veda eder. Fakat, gizlice geri dönüp Dawnie'nin, Yancy'nin kötü çöpçatanlık çabalarına rağmen Neville’i öptüğünü görürler. Herkes gülerken ve davanın sona ermesinden dolayı mutlu olurken, bir huzursuzluk başlar: Eve Stripling’in (Meredith Hagner), Rosa’dan Miami’ye gitmeden önce onu görmesini istediğini duyarız.

Rosa’nın kimliği açığa çıkıyor

Eve, görünüşte Rosa’yla fırtına vurmadan önce bir iş görüşmesi yapmak ister. Ancak sohbet kısa sürede kişiselleşir ve Eve, Rosa’nın özel hayatıyla ilgili sorular sormaya başlar. Sonunda, gerçek ortaya çıkar ve Eve, Rosa, Yancy ve Claspers’ın (Bob Clendenin) bir barda birlikte olduğu fotoğrafı gösterir. Rosa'nın kimliği açığa çıkınca, kaçmaya çalışır ama Egg (David St. Louis) içeri girip onu kaçırır. Rosa’nın dönmesini bekleyen Yancy ve Neville, bara döner ve Gracie’yi (Jodie Turner-Smith) hüzünlü bir şekilde bir masada otururken bulurlar. Yancy sihre inanmasa da, Gracie’nin içgüdülerini sorgular. Gracie, Eve’nin Rosa’nın kim olduğunu bildiğini ve bunu büyük ihtimalle Egg’den öğrendiğini söyler.

Panik içinde Yancy ve Neville, Rosa'yı kurtarmak için Eve ve Nick’in (Rob Delaney) malikanesine giderler. Ancak Rosa orada değildir. Bunun yerine Yancy, elinde bir av tüfeğiyle sinirli bir Nick'le karşılaşır. Nick, tüfeği Yancy’ye doğrultur, ancak Yancy hızlı bir şekilde Eve’nin köpeği Tilly’yi rehin alarak durumu kendi lehine çevirir. Nick, Tilly’e değer vermese de Eve'nin baskısıyla geri adım atar. Bu sırada Neville, balık oltasıyla Nick’e arkadan saldırarak durumu kanlı bir kaosa sürükler. Yancy ve Neville kaçar.

Bonnie hapisten kaçıyor

Yancy'nin komşusunun evini ateşe verdikten sonra, Bonnie (Michelle Monaghan) hapishanedeki hayatından oldukça memnun görünür. Hatta bir gardiyanı kendisine yardımcı olması için baştan çıkarır. Ajan Johnna (Ashley Nicole Black), Bonnie’yi ziyaret eder ve onun adalet adına çılgınca yaptıklarını hayranlıkla izler. Ancak Bonnie, aldığı sekiz yıllık ceza ile yetinmez ve Johnna’ya bu cezanın azaltılıp azaltılamayacağını sorar. Ama Bonnie’nin kurallara uymadığını ve her zaman istediğini elde ettiğini biliyoruz. Son gördüğümüz sahnede, Bonnie bir gardiyanla kaçmış, saçları bir arabada rüzgarda savrulurken özgürlüğün tadını çıkarmaktadır.

Bu arada Yancy ve Neville, Rosa’yı kurtarma girişimlerinde başarısız olurlar ve bir sonraki adımlarını bilmez halde kalırlar. Aniden Rosa, nefes nefese ve güvende bir şekilde eve girer. Rosa, Egg’in onu kaçırdığını, ancak zarar vermeyeceğini anlatır. Asıl plan, Yancy’yi tuzağa düşürmekti. Stres altında olduğunda acıktığını söyleyen Rosa, çantasındaki protein barını almak için izin ister. Bu sırada, Yancy'nin çantaya gizlice bir silah koyduğunu fark eder. Silahı sadece Egg’i korkutmak için kullanmak isterken, panik içinde yanlışlıkla Egg'in bacağını vurur. Kaçarken silahı bir dereye atar ve Dawnie’nin evine döner.

Yancy ve Rosa, adadan kaçmaları gerektiğini anlarlar ancak fırtına nedeniyle tüm uçuşlar iptal edilmiştir. Bu noktada, Claspers ile karşılaşırlar ve uçağına uyuşturucu kaçakçılarını taşıdığını bildikleri için onu şantajla ikna ederler. Anlaşmayı, üçlü arasında çekilen bir fotoğrafla mühürlerler. Yancy, Rosa'nın eve dönmesini isterken, kendisi adada kalıp Eve ve Nick’i yakalama fırsatını kaçırmak istemez. Ancak Rosa, Yancy'yi kendisini seçmesi için ısrar eder ve bir ültimatom verir: Gelmezse, ilişkileri bitecektir. Ekran, fırtınalı denizlerin üzerinde uçan bir uçağa keser, fakat uçakta kimin oturduğunu göremeyiz.

Gracie'nin büyücü kraliçe olarak dönüşü

Gracie’nin hikayesi ise büyük bir dönüşümle devam eder. Havaalanında adadan ayrılmak için beklerken, Ya-ya'nın (L. Scott Caldwell) sözleri kulaklarında çınlar: “Ada seni bırakmayacak.” Uçuşlar iptal olunca, Gracie bara gider ve Neville’le kısa bir sohbet eder. Gracie, daha sonra Asia (Lauren F. Walker) ile karşılaşır. İkili, büyü ve inanç üzerine konuşarak Gracie’nin annesinin mezarına giderler. Gracie arkasını döndüğünde, Asia'nın kaybolduğunu fark eder — bu bir hayal miydi? Gracie, köklerine dönmüştür.

Bu sırada Ya-ya, Lulu (Amina Massai) adlı bir kızla karşılaşır ve onun büyü yeteneklerini fark eder. Kıza, büyümeye hazır olduğunda onu eğiteceğine söz verir. Eve, Gracie’nin evine gidip ondan ağrı kesici isterken, Ya-ya ise memnuniyetle Gracie’nin büyü masasının eski haline döndüğünü görür.

Eve mezarlığa vardığında ise Gracie’yi değil, Büyücü Kraliçe’yi bulur. Beyaz işaretlerle süslenmiş olan Kraliçe, yağmurun altında Eve’ye tehditkar bir şekilde meydan okur. Fırtına hızla yaklaşırken, Kraliçe’nin öfkesi ve gücü gözlerinden okunur. Bölüm, bu etkileyici sahneyle sona erer.