Gündem

Avukatlara reklam yasağı! Çevrim içi mecralarda reklam veremeyecek ve alamayacaklar

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre avukatlar, çevrim içi mecralarda reklam yapamaz ve kendi içeriklerini öne çıkaran işlemler gerçekleştiremez.

Abone Ol

Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle, reklam yasağına aykırılık durumunda avukatlara uyarı yazısı gönderme usulü kaldırıldı; bu halde avukatlar hakkında resen soruşturma açılarak savunma talebi içeren yazı tebliğ edilecek.

Avukatlar, çevrim içi mecralarda kendi hazırladıkları veya hazırlatılan içerikleri tanıtacak işlem yapamayacak. Ayrıca, internet kullanıcılarını kendi site veya başka sitelere yönlendiren kısayolları kullanmaları ve çevrim içi reklam vermeleri yasak.

Reklam niteliğinde paylaşımlarda da bulunulamayacak

Mesleki kimlikleriyle ilişkili olarak yaşam, kazanç ya da mesleki faaliyetleri hakkında reklam niteliğinde paylaşımlarda bulunamayacaklar. Yazılı, işitsel, görsel ve çevrim içi iletişimde, avukat unvanını kullanırken mesleğin itibarını zedeleyici davranışlardan kaçınmaları gerekecek.

Sosyal medya ve internet ortamlarında reklam sayılabilecek her türlü davranış ve mesleğin itibarını zedeleyici açıklamalardan sakınacaklar. İş elde etme amaçlı genel ve soyut bilgi paylaşımları yapamayacaklar.

Müvekkil ve müvekkil adaylarıyla yapılan görüşmelerde, mekan, ortam ve içerik avukatlık mesleğinin saygınlığına uygun olmalı ve reklam yasağını ihlal etmemelidir. Bu görüşmelerde gizlilik kuralına uyulacaktır.