Avrupa’ya sarının yanında hangi renk gidecek!

Abone Ol

Süper Lig’de nefesler tutuldu! Galatasaray ile Fenerbahçe lig tarihinde 120. kez kozlarını paylaşacak. Bugüne kadar oynanan maçlarda Fenerbahçe 49, Galatasaray 33 defa kazandı, 37 maç berabere bitti. Sarı-Kırmızlı ve Sarı-Lacivertli ekiplerin hedefleri aynı kapıya çıkıyor. Kapıyı kıran taraf hem 3 puanı hanesine yazdıracak hem de Avrupa’ya gitmek için bir adım daha yaklaşmış olacak.

Açıkçası ben keyfi bir derbi beklemiyorum, çünkü 2 takımda bu sezon çok kötü bir futbol ortaya koydu. “Al birini vur ötekisine” desek tamda yeridir. Her iki takımında defansı berbat, kalelerinde çok gol görüyor, rakip takımın baskını yenik düşüyor. Uzun zamandan sonra ilk defa bir derbide kararsız kalıp tahmin yürütemiyorum. İki takımın da kaliteli bir ilk 11’i var ama 2 takım da berbat bir futbol ortaya koyuyor. Buna biz derbi diyebilir miyiz? Bu sorunun cevabını nasipse bugün göreceğiz. Umarım yanılırım çok gollü ve keyifli bir derbi olur.

GALATASARAY’IN GİZLİ HOCA KRİZİ VAR

Derbi öncesi Tudor’un ilk 11’e Sneijder’i alıp almayacağı merak konusu oldu. Hırvat hocanın verdiği kararlar Galatasaray’ın kaybına neden oluyor. Bu zamana kadar yönettiği maçların hangisinde büyük bir başarısı var? Herhangi gibi bir başarıyı ben göremedim. Başakşehir’den 4 tane yedikten sonra çıkıp “Barcelona ile oynamış gibi hissediyorum” kelimesini kullanan Tudor’un Galatasaray başında nasıl bir başarı yakalamasını bekliyorsunuz? Tudor’un ben Fenerbahçe karşısında başarılı olacağına inanmıyorum. Bu nedenle Fenerbahçe’yi bu karşılaşmaya 1-0 önde başlamış sayıyorum.

Futbolcularıyla iyi anlaşamayan hoca, saha içerisinde ne kadar başarılı olabilir? Sneijder krizi ise bunlardan sadece bir tanesi. Başakşehir maçında Sneijder’i ilk yarı oynatmayıp maçın 67. dakikasında oyuna alıyorsun. Fenerbahçe karşılaşmasında ilk 11’de gösteriyorsun ama inşallah Başakşehir karşılaşmasında yaptığın hatayı Fenerbahçe karşılaşmasında yapmazsın.

Galatasaray hakkında yaptığım bu yorumlar aynı şekilde Fenerbahçe için de geçerli, Sarı-Lacivertli ekibin de teknik adam sıkıntısı var. Ama Fenerbahçe’nin avantajı teknik adam değiştirmemesi. Takımını az çok iyi biliyor, nerede ne zaman ne yapmayacağını bilmese de… Dick Advocaat ile Igor Tudor’u yan yana koyduğumuzda kimin daha kalite bir hoca olduğunun yorumunu sizlere bırakıyorum. 2 teknik adam arasındaki 3 benzerliği bulunuz!

HAKEM KORKUSU

Son zamanlarda yapılan hakem hataları takımların kaderlerini belirliyor. Anlamsız penaltı kararları, verilen kartlar kimin aleyhinde olursa olsun büyük haksızlıklara yol açıyor. Hele ki böyle bir derbide yapılacak en küçük hata bile Avrupa’ya gitmek isteyen 2 takımdan birini çok büyük sıkıntılara sokup, emeklerinin çöpe gitmesine neden olur. Temennimiz derbide kimsenin aleyhine haksız bir karar verilmemesi. Dostça, kardeşçe bir derbi olması dileğiyle…