Dünya

Avrupa'nın en yüksek zirvesine tırmanan faslı çocuk, başarısını Gazze'deki çocuklara adadı

13 yaşındaki Faslı dağcı Yusuf Tazi, Avrupa'nın en yüksek zirvesi olan Elbruz Dağı'na tırmanarak büyük bir başarıya imza attı. Tazi, bu başarısını Gazze'deki çocuklara ithaf etti.

Abone Ol

Avrupa'nın en yüksek zirvesi olan Rusya'daki Elbruz Dağı'na tırmanan 13 yaşındaki Faslı Yusuf Tazi, bu büyük başarısını Gazze Şeridi'ndeki çocuklara adadı. Yusuf’un babası Ömer Tazi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, oğlunun 5 bin 642 metre yüksekliğindeki Elbruz Dağı zirve yolculuğunun 6 gün sürdüğünü belirtti. Bu tırmanış, Yusuf'un dünya çapında en yüksek yedi zirveye tırmanma projesinin bir parçası olarak gerçekleştirildi. 

Yusuf, bu zorlu yolculukta babasının da kendisine eşlik ettiğini ve ülkesinin bayrağını zirvede dalgalandırmanın gururunu yaşadığını ifade etti. Ayrıca, başarısını "Gazzeli çocuklara ve tüm Filistin halkına" ithaf ettiğini belirten Yusuf, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sona erdirme çağrısında bulundu ve Filistinli çocukların da diğer çocuklar gibi korunması gerektiğini vurguladı.

Faslı dağcı, Ağustos 2023'te Türkiye'nin en yüksek zirvesi Ağrı Dağı'na ve ocak ayında Kilimanjaro Dağı'na da tırmanmıştı. Ayrıca, Yusuf'un Fas'ta 40'tan fazla zirveye tırmandığı bilgisi verildi.