Avrupa’da “Kardeşlik ve Dayanışma Günü

Abone Ol

Dijitalleşmenin ve sanallaşmanın arttığı, insanların hızla yalnızlaştığı, samimiyetin ve dayanışmanın önemini kaybetmeye yüz tuttuğu bir dünyada kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma ve birlik vurgusu taşıyan her gelişme insanı heyecanlandırıyor.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) tarafından 19 Mayıs Pazar günü Belçika'nın Hasselt şehrinde düzenlenecek "Kardeşlik ve Dayanışma Günü" programı dikkatleri üzerine çekiyor.

20 binden fazla katılımcının beklendiği programda, "Geçmişin Mirası, Geleceğin İnşası" mottosuyla kardeşliğe, dayanışmaya, yardımlaşmaya ve birliğe vurgu yapılacak.

Bu motto, Avrupa’da yaşayan Türklerin geleneklerini ve değerlerini unutmadan, yaşadıkları topluma katkıda bulunarak geleceği inşa etme arzusunu yansıtıyor aynı zamanda.

Avrupa’da yaşayan Türkler kalıcılık üzerinden ait olduğu kültürü, geleneği, dinî inançları başta olmak üzere tüm farklılığı ile Avrupa’nın bir parçası, bir gerçeği olarak orada duruyor.

Avrupa kentlerinde yaşamına devam eden Türkler, asimile olmayı yeğlemeden fakat yaşadığı coğrafyaya entegre olarak uyum ve birlik içerisinde yaşamı önemsiyor.

Almanya merkezli, Avrupa’nın 10’dan fazla ülkesinde faaliyet gösteren, kurduğu kardeşlik ve hizmet ağı Japonya’ya, Avustralya’ya, Amerika’ya, Kanada’ya kadar ulaşan, dünyanın 100’den fazla ülkesinde insani yardım çalışmaları yürüten IGMG, bu programda farklı kıta ve ülkelerden 20 binden fazla katılımcıyı bir araya getirerek Avrupa'daki Türk diasporasının gücünü ve dayanışmasını gözler önüne sermeyi hedefliyor.

Avrupa'da artan aşırı sağ ideoloji, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi’ye karşı IGMG'nin bu programı âdeta nefret ve kutuplaştırmanın değil, kardeşlik ve dayanışmanın önemine vurgu yapar nitelikte.

Bu programda verilecek fotoğraf, Avrupa'daki Türklerin varlığını ve yaşadıkları ülkelere katkılarını da güçlü bir şekilde ortaya koyacak bir özellik taşıyacak.

Bilhassa Avrupa’da yaşayan Türkler, artık misafir işçi olarak değil; Avrupa'nın kalkınmasına katkıda bulunan, kalıcı ve köklü bir topluluk olarak varlıklarını sürdürüyor.

Bireyselleşmenin hâkim olduğu bir çağda IGMG'nin bu anlamlı programı, bilhassa Avrupa’da birlik ve beraberliğin önemini, kardeşlik ve dayanışmanın gücünü gösterecektir.

Kardeşlik ve dayanışma ruhunun Avrupa'da artarak devam etmesi sadece Türk diasporası için değil, tüm Avrupa toplumu için de büyük bir kazanç olacaktır.

Bu anlamlı programı icra edecek olan IGMG tebrik ve takdiri fazlasıyla hak ediyor.

 

Murat Kubat