Spor

Avrupa şampiyonu olan U20 Kadın Milli Voleybol Takımı yurda döndü

Avrupa Şampiyonu 20 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, İstanbul'a zaferle döndü. Takım, Sofya'da İtalya'yı yenerek şampiyon oldu ve coşkulu bir karşılama töreniyle karşılandı.

Abone Ol

Avrupa Şampiyonu 20 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı, zaferle yurda döndü. Bulgaristan ve İrlanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın finalinde İtalya'yı 3-2 yenerek şampiyon olan milliler, İstanbul Havalimanı'nda coşkulu bir şekilde karşılandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, havalimanında yaptığı açıklamada, "Grupta puan vermeden, turnuva boyunca da sadece bir puan kaybederek ve son maçta İtalya gibi güçlü bir rakibi 3-2 yenerek Avrupa'da namağlup şampiyonluk elde ettik. Altyapımızın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdik. Bu başarı, voleybolun Türkiye'de her geçen gün nasıl geliştiğini ortaya koyuyor" dedi.

"Altyapı ve Üstyapının Tesadüf Olmadığının İspatıdır"

TVF Başkanı Üstündağ, 17 Yaş Altı Kadın Milli Voleybol Takımı'nın Dünya Şampiyonası'ndaki performansına da değinerek, "Altyapı ve üstyapının tesadüf olmadığının bu da ispatıdır. Peru'da mücadele eden 17 Yaş Altı takımımız da ilk maçında Ekvador'u 3-0 yenerek turnuvaya harika bir başlangıç yaptı" diye konuştu.

"Avrupa Şampiyonu Olduk, Gururluyuz"

20 Yaş Altı Kadın Milli Takımı Başantrenörü Gökhan Durmaz, elde edilen başarıdan dolayı gurur duyduğunu belirterek, "Bu yıl 18 resmi maç oynadık ve hepsini kazandık. Avrupa şampiyonu olduk. Önce oyuncularımı, sonra ekibimi tebrik ediyorum. Sabaha kadar çalıştılar, bu başarıyı hak ettiler" ifadelerini kullandı.

"Milli Takım Kaptanı Olduğum İçin Gururluyum"

Milli Takım Kaptanı Beren Yeşilırmak ise, ilk defa milli takım kaptanlığı yapmanın heyecanını yaşadığını ve bu görevde olmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, "Takım olarak birbirimize çok yardımcı olduk ve şampiyonluğa inandık. A Milli Takım'da oynamayı çok istiyorum" dedi.

Beren, voleybol kariyerinde örnek aldığı kişinin Neslihan Demir olduğunu da sözlerine ekledi.