Ekonomi

Avrupa borsaları negatif başladı - 7 Ekim 2024

Avrupa borsaları güne düşüşle başlarken, İspanya hariç tüm borsalarda satıcılı bir seyir izleniyor. Ekonomik durgunluk ve ABD istihdam verileri yatırımcıların odağında.

Abone Ol

Avrupa borsaları, haftanın ilk işlem gününe genel olarak negatif bir başlangıç yaptı. İspanya dışındaki borsalar, satıcılı bir seyir izliyor. Avrupa genelinde açılışın ardından Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0,1 düşüşle 518,08 puana gerilerken, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,2 azalışla 19.084 puan, İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise yüzde 0,1 kayıpla 8.272 puan seviyelerinde seyrediyor.

İtalya'nın MIB 30 endeksi yüzde 0,3 azalarak 33.508 puandan işlem görürken, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,2 kayıpla 7.529 puan seviyesinde. İspanya'da ise IBEX 35 endeksi diğer borsaların aksine yüzde 0,3 artışla 11.686 puanda bulunuyor.

YUMUŞAK İNİŞ BEKLENTİSİ

Küresel piyasalarda, ABD'den gelen olumlu istihdam verileri, ekonominin yumuşak iniş yapabileceği beklentisini artırdı. Analistler, ABD’de açıklanan son verilerin resesyon endişelerini bir nebze azalttığını ve bu hafta açıklanacak enflasyon verilerinin piyasalarda önemli bir rol oynayacağını belirtiyor.

AVRUPA'DA DUYGUNLUK ENDİŞELERİ SÜRÜYOR

Avrupa'da ise ekonomik durgunluk endişeleri sürüyor. Analistler, Avrupa Merkez Bankası’nın yıl sonuna kadar 50 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağına dair beklentiler bulunduğunu ve makroekonomik göstergelerin yakından takip edildiğini aktarıyor. Bugün yatırımcılar için önemli bir diğer veri, Avro Bölgesi'nde açıklanacak olan perakende satış rakamları olacak.