Yaşam

Aşırı sıcaklarda terlemeyi nasıl önleriz?

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte terleme oranı da artıyor. Bu durum her ne kadar sağlıklı ve olağan olsa da, bazı kişiler için normalin üzerinde ve çok sık terlemeleri nedeniyle çekilmez bir hal alabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için uygulayabileceğiniz doğal yöntemleri derledik.

Abone Ol

Tuğçe Huy - Diriliş Postası 

Aşırı sıcaklarda terleme, vücudun doğal soğutma mekanizması olsa da, bazı kişiler için oldukça rahatsız edici olabilir. İşte aşırı terlemeyi önlemek için uygulayabileceğiniz doğal yöntemler:

Açık renkli ve pamuklu kıyafetler

Sıcak havalarda, güneşin etkisini azaltacak açık renkli ve pamuklu kıyafetler tercih etmelisiniz. Özellikle vücudunuzu sıkı sıkı saran ve sentetik oranı yüksek kıyafetlerden kaçınmalısınız.

Bol su tüketimi
Su, vücut sıcaklığını dengede tutmayı sağlar. Gün içinde bol su tüketmelisiniz. Aynı zamanda, sodyum düzeyinizi dengede tutmak için maden suyu da tüketebilirsiniz.

Dikkatli beslenme
Fazla sıcak, baharatlı ve yağlı gıdalar terleme oranınızı artırabilir. Fast food ve ağır yemekler yerine hafif ve sade yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Elma sirkesi

Elma sirkesi, vücuttaki pH seviyesini dengelediği ve gözenekleri sıkılaştırdığı için aşırı terlemeyi önler. Günde 1-2 çay kaşığı sirkeyi 1 bardak suyla karıştırarak tüketebilirsiniz.

Sıcak duştan uzak durun

Özellikle yaz aylarında sıcak duş almak vücut ısınızı daha da yükseltir ve çok fazla terlemenize neden olur. Vücut ısınızı dengede tutmak için ılık ya da mümkünse soğuk suyla duş alın.

Adaçayı

Adaçayı da elma sirkesi gibi ter bezlerinin etkisini azaltan içecekler arasında yer alır. Aşırıya kaçmadan tüketebilirsiniz.

Bu yöntemleri uygulayarak yaz sıcağının verdiği rahatsızlıktan kurtulabilir ve serin kalabilirsiniz.