Gündem

Artvin'de doğal gazdan zehirlenmesi: 1 ölü, 1 yaralı

Artvin’in Şavşat ilçesinde meydana gelen üzücü bir olayda, doğal gaz sızıntısından zehirlenen 17 yaşındaki Barış Gümüş hayatını kaybederken, 70 yaşındaki babaannesi Bilor Gümüş tedavi altına alındı.

Abone Ol

Olay, ilçenin Yeniköy Mahallesi Fatih Caddesi'ndeki bir evde gerçekleşti. Barış Gümüş'ten haber alamayan arkadaşları, durumu Gümüş'ün işteki babasına bildirdi. Aile bireyleri, eve giderek Barış ve Bilor Gümüş'ü yerde hareketsiz buldu.

İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda, her iki bireyin doğal gaz sızıntısından zehirlendiği tespit edildi. Sağlık ekipleri, Gümüşleri Şavşat Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Barış Gümüş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, durumu ağır olan Bilor Gümüş Artvin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Barış Gümüş'ün cesedi, kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için Artvin Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu tür kazaların önlenmesi amacıyla, doğal gaz kullanımıyla ilgili güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği bir kez daha gündeme geldi.