Gündem

Arnavutluk Başbakanı Rama’dan FETÖ’ye tokat

Abone Ol

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Kosova’daki operasyonundan sonra Balkan kamuoyunun meşgul eden FETÖ meselesi hakkında Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da FETÖ’nün Arnavutluk’taki yapsını değerlendirerek, “Burada kendi ülkemiz için bir tehdit olabilecek şahıs veya güçlerden bahsediyoruz” dedi.

Arnvutluk’ta yayın yapan Frekuenca.com’un haberine göre, Arnavutluk’un Başbakan Rama’ya MİT’in Balkanlar’daki operasyonunu ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan yakınlığı da soruldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlığı aşikâr olduğunu ve bunu herkes bildiğini dikkat çeken Edi Rama konuşmasının devamında “Türkiye Arnavutluk’un stratejik ortağıdır. Türkiye ile olan ilişkilerimiz de herkes tarafından iyi biliniyor” ifadelerini kullandı.

FETÖ Arnavutluk için de tehdit oluşturuyor

Kosova’daki operasyona benzer Arnavutluk’a da bir talep gelirse cevabı ne olacağını bir soru üzerine Başbakan Rama şu ifadeleri kullandı, ‘Bu konu ile ilgili Türkiye Cumhurbaşkanı ile olan konuşmamız doğrudan, şeffaf ve kardeşlik çerçevesindedir. Bu konu hiç bir zaman baskı konusu olmamıştır. Demokratik ve yasal düzenini şiddete başvurarak yıkmaya çalışan bu ağ için onun endişesi tamamen dayanaklıdır. Bu konu tehdit yok diye siyah beyaz bir duruş sergilenemez. Düşünceme göre bu ağa çok özel bir dikkat gösterilmesi gerekir. Burada ülkemizde olup da başka ülkeleri tehdit eden kişilerden bahsetmiyoruz. Burada kendi ülkemiz için bir tehdit olabilecek şahıs veya güçlerden bahsediyoruz.’