Gündem

Arkadaşlarından Narin'in mezarına ziyaret

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün süren arama çalışmalarının ardından Eğartutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın mahalleden arkadaşları, mezarlıkta ziyarette bulundu.

Loading...

Abone Ol

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni arama çalışmalarının 19’unca gününde Eğertutmaz Deresinde bulunmuştu. 

Narin’in cenazesi dün mahalledeki mezarlığa defnedildi. Bugün ise mahalleli ve kent merkezinden gelen vatandaşlar, Narin’in mezarını ziyaret etti.

Ziyaretçiler, Narin’in mezarına kağıt üzerine çizilmiş kalpler, duvak ve oyuncaklar bıraktı. Mezarlıkta bulunan bazı kız çocukları dua etti. Kent merkezinden gelen vatandaşlar, cinayetin bir an önce aydınlatılmasını talep etti.

"85 milyonun vicdanını rahatlatın"

Mezarlığa gelenlerden Ali Turgut, Narin’in yaşının kendisini derinden etkilediğini belirterek, “8 yaşında bir kız çocuğu. Vicdanım el vermedi, yürek dayanmadı. Bu faili meçhul cinayetin aydınlanmasını istiyoruz. Kim yaptıysa, gören duyan bildiği bir şey varsa artık konuşmasını istiyoruz. Konuşun, bu vicdanla yaşanamaz. 85 milyonun vicdanını rahatlatın” dedi.

Ziyaret sırasında, Narin’in akranları ve diğer ziyaretçiler, mezarına çeşitli eşyalar bırakarak, duygu ve üzüntülerini ifade ettiler.