Spor

Arda Güler ilk 11'de yoktu: Avrupa medyasında nedeni tartışıldı...

EURO 2024'ün ilk karşılaşmasında Gürcistan'a attığı golle ayakta alkışlanan ve adından sıkça söz ettiren Arda Güler'in Portekiz karşılaşmasında ilk 11'de yer almaması Avrupa medyasının dikkatini çekti. Arda Güler, haber başlıklarında sıkça yer alırken Milli Takım'ın hocası Montella sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir 

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'teki 2. maçında Portekiz'e karşı 3-0 mağlup oldu.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda umut, üçüncü maç olan Çekya karşılaşmasına bırakıldı. Çekya - Türkiye karşılaşması 26 Haziran Çarşamba günü saat 22.00’da başlayacak.

Gerçekleştirilen Poztekiz karşılaşmasında Arda'nın ilk 11'de oynamaması Avrupa basınını şaşkına çevirdi. 

Milli Takım'ın hocası Montella, ilk maçta golüyle ayakta alkışlanan Arda Güler'e bu maçta ilk 11'de yer vermedi. Arda, oyuna 70. dakikada girdi. Maçın ardından Montella'nın tercihi sosyal medyada eleştirilere maruz kaldı. 

"ARDA'NIN BELİRLİ BİR YORGUNLUĞU VARDI"

Montella, konuyla ilgili maçtan bir gün önce; "Programımızın doğrultusunda devam ediyoruz. Futbolcularımızı korumak için bu değişiklikleri yapmalıyız. Son 2 gündür koruduk Arda'yı, belirli bir yorgunluğu vardı. Onunla ve doktorla konuştuk. Riske girmek istemedik. Tüm kalbimle umuyorum ki ona ihtiyacımız olmaz ikinci yarıda da" şeklinde açıklama yapmıştı.

Montella'nın 'yorgunluk' açıklamasının ardından Arda Güler'in 70. dakikada oyuna dahil edilmesi kafada soru işaretlerine neden oldu. 

"SAKATLIK RİSKİNE RAĞMEN SAYAHA ÇIKMAK İSTEDİ"

Montella, BVB Dortmund Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında eleştirilere şu sözlerle yanıt verdi: "Kenan ve Arda çok iyi oyuncular ama Arda maça çıkacak durumda değildi, 30 dakikadan fazla oynayacak durumu yoktu, riski arttırmak istemedik. Dolayısıyla maçın son 20 dakikasında oyuna sokmamayı da düşündük ama nihayetinde oyuna almaya karar verdik. Çünkü iyi oyuncular sahada olmalıdır. Arda, çok iyi ve zeki bir oyuncu. Ülkesiyle gurur duyan ve tutkuyla sporunu sergileyen bir oyuncu. Sakatlık riskini göze aldığını bilmesine rağmen sahaya çıkmak istedi. İlk yarının sonunda konuştuk. Art niyetli spekülasyonlar, istediğimiz bir şey değil. İstişareler yapılarak kararlar alınıyor" 

AS GAZETESİ - (ALFREDO RELANO): ARDA GÜLER NEDEN 11'DE OYNAMADI?

"Arda Güler, oyuna girdiğinde varlığını hissettirdi. Orta alanda ve ceza sahasına yakın bölgede topu anlamlı bir şekilde dolaştırdı ve işler onun etrafında gelişti. Bu durum, neden maça ilk 11'de başlamadığını anlamayı zorlaştırıyor. Montella'nın kendisini ön plana çıkarmak isteyen ve basının, ana figürüne yönelik övgülerine kıskançlıkla tepki veren teknik adamlardan biri olmasından korkuyorum."

THE SUN: ARDA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMADI

"Genç futbolcu Arda Güler, Portekiz karşısında Türk taraftarların sahada görmek istediği oyuncuydu ve oyuna girdiği andan itibaren de hayal kırıklığına uğratmadı. Arda oyuna girdikten sonra, üçüncü bölgede topu ileri taşıyan pas denemelerinde beşte beşle, yüzde yüz isabetle oynadı. Tüm maç boyunca hiçbir oyuncu üçüncü bölgede bu kadar çok pas yapmadı."

CALCIOMERCATO: ARDA VE KENAN...

"Montella, hem Juventus oyuncusu Kenan Yıldız'ı, hem de hafif bir kas yorgunluğu yüzünden Gürcistan'a karşı attığı müthiş golden sonra fenomen Arda Güler'i ilk 11'e almayarak kadro seçiminde şaşırttı."

BOLAVIP: ARDA GÜLER NEDEN 2. YARIDA OYUNA GİRDİ?

"Arda Güler neden Türkiye-Portekiz maçında ikinci yarıda oyuna girdi?' başlığıyla yayınlanan haberde şu değerlendirmelere yer verildi: "Dortmund Stadı'nda Türkiye'nin Portekiz'e yenildiği karşılaşmada Arda Güler, Vincenzo Montella'nın ilk 11'inde yer almadı. Real Madridli futbolcu, ilk hafta Gürcistan karşısında ilk 11'de forma giymiş, hatta gol bile atmıştı. Ancak bu kez ikinci yarı oyuna alındı."