Yaşam

Angry Birds 3 Yolda!

Popüler mobil oyun serisi Angry Birds, büyük ekrana geri dönüyor! 5 yıllık bir aranın ardından, Angry Birds 3 filmi resmi olarak yapım aşamasına girdi.

Abone Ol

Tuğçe Huy - Diriliş Postası 

The Angry Birds Movie 3 adıyla vizyona girecek olan film, 2019 yapımı ikinci filmin ardından hayranların heyecanla beklediği bir proje.  Rovio, Sega ve Prime Focus Studios'tan yapılan resmi açıklamaya göre, DNEG Animation baş animatör olarak görev alacak.

Sega Başkanı Shuji Utsumi, yeni film için heyecanını şu sözlerle dile getirdi: "Dünya çapında sevilen ve başarılar getiren Angry Birds serisinin yepyeni filminin üretim aşamasında olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Sega, oyunlar ve çeşitli medya ortamlarında fikri mülkiyetlerinin değerini artırmak için Transmedia stratejisine odaklanıyor. The Angry Birds Movie 3'ün stratejimizle mükemmel bir uyum içinde olduğuna ve Angry Birds markasının cazibesini dünya çapındaki hayranlara sunmak için harika bir fırsat sunduğuna inanıyoruz."

Aynı sesler, yeni bir macera

Yeni filmde, önceki filmlerde yer alan birçok sanatçı geri dönecek. Jason Sudeikis (Ted Lasso) ve Josh Gad (Frozen), sırasıyla Red ve Chuck karakterlerini yeniden seslendirecek.  İkinci filmin ortak yönetmeni John Rice, yönetmen koltuğuna geri dönecek. Rice, Rick & Morty, Bob’s Burgers ve Beavis and Butt-head gibi popüler animasyon dizilerinde de çalışmış başarılı bir isim. Senaryo ise ikinci filmin yönetmeni Thurop Van Orman tarafından kaleme alınacak.

Gişede başarılı bir seri

Tüm zamanların en çığır açıcı mobil oyunlarından biri olan Angry Birds, ilk olarak 2009'da piyasaya çıktı. Puzzle, strateji ve aksiyon türlerinde çeşitli oyunlara konu olan seri, mobil oyun dünyasında büyük bir etki yarattı.

Serinin ilk filmi 2016'da vizyona girdi ve 73 milyon dolarlık bütçesiyle 350 milyon dolar hasılat elde etti. 2019'da vizyona giren ikinci film ise 65 milyon dolarlık bütçeden 152,8 milyon dolar kazandı.

Eleştirmenlerden ortalama yorumlar alan yapım, popüler kültürde yerini korumaya devam ediyor ve dizi ve film dünyasında da yeni projelerle hayranlarını memnun ediyor.

The Angry Birds Movie 3 için henüz bir vizyon tarihi belirlenmedi.