Ana muhalefette de değişim olacak!..

Abone Ol

TBB Genel Başkanı Metin Feyzioğlu bu referandumu kendine bir fırsat olarak gördüğü açık…

Referandum sonrası millet değişime karar verirse, değişim sadece sistemde olmayacak. En önemli değişim ana muhalefet partisi CHP’de olacak. Genel başkan olduktan sonra girdiği her seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için referandum son viraj.

CHP kulisleri şimdilerde bunu konuşuyor. Dahası bu seçimin CHP açısından kaybedilmesi ile de CHP Genel Başkanı’nın koltuğunda kalamayacağı konuşuluyor. Genel başkan adayları referandumu fırsat bilip, gizliden gizliye sahada delege avına çıktığı da söylenenler arasında.

CHP Genel Başkan adayları için bu referandum büyük bir fırsat. Kendilerini gösterme adına gizliden gizliye kampanyalar yürütülüyor. CHP Genel Başkanlığı’na acayip göz kırpan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Başkanı Metin Feyzioğlu da var.

TBB Genel Başkanı Metin Feyzioğlu bu referandumu kendine bir fırsat olarak gördüğü açık. Bu yüzden Türkiye’yi dolaşıp yoğun bir çalışma yürütüyor. Feyzioğlu ayrıca ihraç edilen MHP’lilerle de dirsek temasında. Tek başına ana muhalefet partisi gibi hareket etmek ve bu yönde imaj bırakmak adına yoğun bir çalışma yürütüyor.

Ama CHP’yi Feyzioğlu’na teslim ederler mi bilmem. Kulis bilgilerine göre, Baykal’da değişimden yana. Kendisi genel başkan adayı olmak istemiyor ama yıllarca genel başkanlık görevini yürüttüğü partisinin gidişatından memnun olacağı bir genel başkan seçilmesi arzusunda.

Muharrem İnce, Ümit Kocasakal, Fikri Sağlar, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Hurşit Güneş’in genel başkanlık yarışına yeniden start verdikleri konuşulanlar arasında.

Aslında bu seçim Kemal Kılıçdaroğlu için de koltuğunda kalma veya gitme seçimi şeklinde bir son fırsat olarak değerlendirenler haksız değil. Bu nedenle Kılıçdaroğlu tüm gücünü önce koltuğunu korumak adına kullanıyor, kullanacak.

Olağanüstü Kurultaylar partisi CHP’yi anlaşılan referandum sonrası yeni bir olağanüstü kurultay bekliyor. Bu kadar genel başkan adayının olduğu yerde olağanüstü kurultayı toplamak için yeterli imzaya ulaşacakları da kesin gözü ile bakılıyor.

Referandumda ‘Evet’ diyecek olanlar, aslında ülkenin yürüyüşüne her daim takoz olduğu algısı ile bir türlü iktidara gelemeyen CHP’nin değişimine de ‘Evet’ diyecekler.

Meclisinin sadece yasama görevi yürüttüğü, yürütmenin ise yüzde 50’nin üstünde bir oyla ülkeyi yönettiği yeni sistemde, ana muhalefet partisi de kendini milletin iradesine göre şekillendirecek…